Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1030
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19574
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2020 metams

2019 m. gruodžio 21 d., šeštadienis, Nr.94 (1914)

Įsigyti verslo liudijimus 2020 metams patogiausia e. būdu, prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI. Šiais metais verslo liudijimus Švenčionių rajono savivaldybėje iš viso įsigijo daugiau nei 500 gyventojų, iš jų apie 280 (beveik 55 proc. visų įsigijusių verslo liudijimus) tai padarė būtent e. būdu.  

„Nors bendras dirbančių įsigijus verslo liudijimus skaičius šiais metais Švenčionių rajono savivaldybėje beveik nepakito (pernai, 2018 m., su verslo liudijimu veiklą Švenčionių r. savivaldybėje vykdė taip pat apie 500 gyventojų), pastebimas ženklus gyventojų, kurie verslo liudijimus įsigijo e. būdu, skaičiaus augimas. Šiemet verslo liudijimus nekeldami kojos iš namų įsigijo 61 proc. daugiau gyventojų nei pernai (2018 metais e. būdu verslo liudijimus Švenčionių r. įsigijo apie 170 gyventojų)“, – teigia Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Populiariausios veiklos su verslo liudijimu yra gyvenamosios paskirties patalpų nuoma (neteikiant apgyvendinimo paslaugų), prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, specialieji statybos darbai, statybos apdailos ir valymo darbai.

Gyventojas, norėdamas įsigyti verslo liudijimą e. būdu, turi prisijungti prie Mano VMI, užpildyti atitinkamą prašymą (pildoma vedlio principu) ir sumokėti apskaičiuotą fiksuoto dydžio pajamų mokestį bei valstybinio socialinio draudimo įmoką (kai verslo liudijimas išduodamas trumpesniam nei trijų mėnesių laikotarpiui). Valstybinio socialinio draudimo įmoką už veiklos vykdymą su verslo liudijimu galima savarankiškai apskaičiuoti su SODROS skaičiuokle.

Vilniaus AVMI rekomenduoja fiksuoto dydžio pajamų mokestį mokėti per Mano VMI — verslo liudijimas bus išduotas greičiau nei mokant kitais būdais. Mano VMI puslapyje gyventojui taip pat pateikiama informacija apie įskaitytą mokesčių sumokėjimą bei verslo liudijimo numeris.

Fiksuotus pajamų mokesčio dydžius nustato kiekviena savivaldybės taryba atskirai kiekvienai veiklos rūšiai pagal galimas pasirinkti veiklos vykdymo teritorijas. Visų savivaldybių sprendimus dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2020 metams, galima rasti čia.

Tam, kad galima būtų vykdyti veiklą jau 2020 m. sausio pirmosiomis dienomis, verslo liudijimą gyventojai turėtų užsisakyti ir apskaičiuotus mokesčius sumokėti nelaukdami paskutinės metų dienos — tuomet įmokos į VMI sąskaitą bus pervestos ir verslo liudijimas išduotas laiku.

Vilniaus AVMI inf.