Mes turime 385 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4404
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20605
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96635
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projekto baigiamajame renginyje – pasiektų tikslų aptarimas ir šventė

2020 m. sausio 4 d., šeštadienis, Nr.1 (1916)

2019 metais gruodžio 27 dieną 14 val. Pabradėje dienos centro ,,Kultūrų įkalnė“ patalpose vyko Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ užsieniečių integracijos programos ir Pabradės socialinės globos namų projekto „Bendradarbiavimas ir pasidalinimas patirtimi“ baigiamasis renginys.

Projekto iniciatorė ir vadovė – Pabradės socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoja socialinėms paslaugoms Danutė Grigelevičienė baigiamajame renginyje apžvelgė viso projekto metu vykusias veiklas bei pasiektus rezultatus. Kadangi daugiau nei pusė renginio dalyvių buvo dienos centro lankytojai - Užsieniečių registracijos centro prieglobsčio prašytojai, nemokantys lietuvių kalbos, dienos centro „Kultūrų įkalnė“ darbuotoja Violeta Mickevič pagelbėjo vertimu į rusų kalbą, o socialinis darbuotojas Leonard Lipskij rodė paties sumontuotus filmukus bei nuotraukas, prisimenant projekto metu vykusias veiklas.

Šio projekto tikslas buvo pasidalinti gerąja teorine bei praktine darbo patirtimi, organizuojant bendras veiklas jaunuoliams, turintiems negalę ir prieglobsčio prašytojams.

Projekto uždaviniai: skatinti projekto dalyvių emocinį bendravimą, kūrybinį bendradarbiavimą, socialinį kontaktą; ugdyti jaunuolių, turinčių negalę bei prieglobsčio prašytojų meninius, saviraiškos bei sportinius įgūdžius; lavinti kūrybiškumą, vaizduotę, ugdyti pasitikėjimą savo jėgomis, gebėjimą džiaugtis nauja patirtimi.

Projekto trukmė: nuo 2018 m. lapkričio mėn. iki 2019 metų gruodžio mėn. pabaigos.

Visos suplanuotos projekto veiklos buvo įgyvendintos. Projekto metu vyko daug sportinių varžybų, tokių kaip bočia (rutulių sportas), stalo tenisas, tinklinis, badmintonas, kurias pravedė socialinės globos namų užimtumo specialistas Česlovas Šerėjus ir abejose įstaigose dirbantis socialinis darbuotojas Leonard Lipskij.

Vyko susipažinimas su Pabradės socialinės globos įstaiga ne tik per sportinę, bet ir meninę veiklą - vilnos vėlimą bei žvakių liejimą ir dekoravimą. Socialinės globos namų padalinio vadovė užimtumui Ona Raguckienė bei užimtumo specialistės Renata Saveljeva ir Olga Samoroščenko, pasidalinant gerąja darbo patirtimi, pravedė seminarą-praktikumą dienos centro „Kultūrų įkalnė“ darbuotojams bei lankytojams, išlydėdami juos su savo rankomis pasigamintais meniniais dirbiniais.

Taip pat vyko bendros diskotekos ir dainų vakarai, šaškių varžybos, pirografija ir fotografija. Šias veiklas vykdė užimtumo specialistas Robert Ingelevič, socialiniai darbuotojai Marina Silickienė ir Leonard Lipskij.

Baigiamajame renginyje vyko įvairių tautų tradicinių valgių diena, visi projekto dalyviai vaišinosi tradiciniais patiekalais, stebėjo socialinės globos namų gyventojų pantomimos grupės pasirodymą, džiaugėsi pasiektais projekto tikslais. Bendrą projekto dalyvių darbą vainikavo Pabradės socialinės globos namų direktoriaus Vytauto Vigelio pasirašytos ir įteiktos padėkos.

Už projekto tikslų pasiekimą, veiklų įgyvendinamą nuoširdžiai dėkojame visiems projekte dalyvavusiems globos namų darbuotojams ir Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ užsieniečių integracijos programos dienos centro „Kultūrų įkalnė“ darbuotojams Ievai Čičelytei, Margaritai Lipskajai ir Leonardui Lipskij.

Danutė GRIGELEVIČIENĖ

Pabradės socialinės globos namų direktoriaus pavaduotoja socialinėms paslaugoms

 

 
Reklaminis skydelis