Mes turime 549 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3998
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10408
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92157
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nerimi iš Baltarusijos į Lietuvą plaukė 1000 pakelių rūkalų

2020 m. sausio 29 d., trečiadienis, Nr.8 (1923)

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai, naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistema, Neryje ties Švenčionių rajono Šukeliškių kaimu pastebėjo įtartinų objektų. Upės viduriu šioje vietoje eina Lietuvos ir Baltarusijos siena. Iš viso iš Neries ištraukta 1000 pakelių kontrabandinių rūkalų.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Tokius krovinius Baltarusijos pusėje kontrabandininkai nuleidžia tikėdamiesi, kad srovė cigaretes nuneš iki Lietuvos kranto. Čia bendrininkai turi ištraukti rūkalus iš upės ir skubiai nugabenti į Lietuvos gilumą. Pavoverės pasieniečiai sieną Nerimi kontroliuoja šiuolaikine vaizdo stebėjimo sistema ir visą situaciją mato kaip ant delno.

Panašių bandymų atplukdyti cigaretes pasitaiko ir kitame sienos su Baltarusijos ruože, Nemuno aukštupyje. Čia upė įteka iš Baltarusijos į Lietuvą ir ja vėliau Druskininkų savivaldybėje apie 17 kilometrų eina valstybės siena.

 

Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno degalų bake

Šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai Papelekio kontrolės punkte, esančiame Švenčionių rajone, tikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „VW Passat“. Jį vairavo 39-erių šios šalies pilietis.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, kad minėtu automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl nuodugniau mašiną nuspręsta patikrinti Švenčionių pasienio užkardoje.

Čia VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė degalų bakas. Paaiškėjo, kad jis buvo padalintas į dvi dalis. Vienoje buvo dyzelinas, o už įrengtos pertvaros kitoje dalyje pasieniečiai rado paslėptus 707 pakelius cigarečių „Minsk City QS“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Užsieniečiui, kuriam įteiktas šaukimas atvykti į teismą, gresia bauda nuo 1820 iki 4000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo transporto priemonę.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.