Mes turime 533 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3322
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28452
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75778
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Samogito dirbtuvėlė. Antras daiktų gyvenimas

2020 m. vasario 1 d., šeštadienis, Nr.9 (1924)

Dabartinis amžius – vartojimo era. Žmonės nemoka, o gal ir nenori naudoti vieno daikto tol, kol jis tarnauja, o ir ilgai tarnaujančių daiktų dabar yra nedaug arba tie daiktai labai brangūs.

Esu paprastas, bandantis rasti savo vietą gyvenime, žmogus, labai vertinantis ilgaamžius daiktus, nelabai mėgstantis plastmasinių daiktų, vienkartinių pakaitalų, todėl ir stengiuosi prikelti daiktus, mechanizmus antram gyvenimui. Daugelį žmonių išmestų daiktų, juos atnaujinus, puikiausiai vėl galima panaudoti buityje, namuose, kieme, interjere ir t.t. Kadangi dabar retro stilius sparčiai populiarėja, tai aš ne tik atnaujinu senus daiktus, bet ir kuriu iš jų meno dirbinius. Vienas kitam tikrai netrukdo. Kartais daiktai išmetami vien todėl, kad nusibodo ar yra nemadingi, bet tai beprasmis pinigų švaistymas, juk viską galima pritaikyti naujam gyvenimui. Jei ką nors tai sudomins, rubrikoje „Samogito dirbtuvėlė“ rasite aprašymą, kaip atgimsta seni daiktai arba kaip iš visiškai nereikalingo metalo laužo galima sukurti meno kūrinėlį ar pasigaminti reikalingą daiktą ir taip sutaupyti pinigų, o jei turėsite minčių, bet neturėsite reikalingų įrankių ir sąlygų, galėsite kreiptis į mane.

Pirmai pradžiai naujam gyvenimui prikelta ir panaudota sena garažo spyna ir durų rankenos. Seną surūdijusią spyną išardžiau, nuvaliau nuo rūdžių, nušveičiau iki blizgesio, o po to viską surinkau ir nudažiau.

Nušveičiau ir išlyginau ir rankenas, po to viską nudažiau ir pritvirtinau prie miegamojo durų. Dizainas primena močiutės laikus , o atvykę svečiai galės ne tik pasigrožėti, bet ir užsirakinti, kad niekas netrukdytų. Spynos mechanizmas veikia nuo puikiausiai. Sutaupyta kaip minimum 20 eurų.