Mes turime 262 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1677
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20221
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67547
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradė tampa pučiamųjų orkestrų Meka

2012 m. gegužės 12 d.,šeštadienis Nr.36 (1179)

Jau kelinti metai sunku net įsivaizduoti rajone didesnę šventę be Pabradės fanfarinio orkestro dalyvavimo. Bronislovo Vilimo vadovaujamas orkestras ne tik dalyvauja įvairiose šventėse, bet ir sėkmingai rungtyniauja pučiamųjų orkestrų čempionatuose. Metai iš metų, laiptelis po laiptelio kopdami aukštyn, dvyliktajame Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate dalyvaudami aukščiausioje neprofesionalių orkestrų D kategorijoje iškovojo Grand Prix. Tai iš tiesų puikus orkestrantų ir jų vadovo Bronislovo Vilimo darbo įvertinimas.

- Pradėję prieš keletą metų dalyvauti Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatuose, mes perėjome visas pakopas. Pradėjome, žinoma, nuo pradedančiųjų kategorijos A, ten dabar dalyvauja Pavoverės varinių pučiamųjų orkestras, kuris, beje, šiais metais užėmė pirmą vietą, o Pabradės fanfarinis orkestras jau treti metai dalyvavo aukščiausioje D kategorijoje. Džiaugiuosi, kad mūsų pasirodymą taip aukštai įvertino tarptautinė komisija, ir mes gavome Grand Prix. Kiekvienoje kategorijoje yra privalomas kūrinys. Šiais metais buvo 12 minučių kūrinys, parašytas remiantis kintiečių filosofija, autorius – Filipas Sparkas. Vienas iš žymiausių šiuolaikinių kompozitorių pasaulyje Filipas Sparkas buvo ir komisijos pirmininkas. Komisijoje buvo ir muzikos profesorius iš JAV, ir vienas kompozitorius iš Lietuvos. Komisija buvo rimta, ir vertinimas buvo objektyvus. Buvo vertinamas ne tik grojimas, bet ir apranga, išėjimas į sceną. Važiuodami tikrai nesitikėjome, kad į Pabradę parvešime aukščiausią apdovanojimą, nes orkestrai, su kuriais teko konkuruoti, buvo labai stiprūs. Jau vien dalyvauti šios kategorijos orkestrų varžytuvėse yra garbinga, o laimėti Grand Prix – fantastika ir labai smagu. Ruošėmės čempionatui labai rimtai, daug repetavome ir gavome puikų įvertinimą. Tai visų mūsų – mano, kaip vadovo, ir orkestrantų – darbo įvertinimas. Šiemet pirmą kartą iš Vilniaus pasikviečiau savo gerą draugą Tadą Šileiką, kuris dirigavo. Tai įnešė naujumo. Aš paruošiau programą, išmokiau muzikantus, o dirigavo jau Tadas Šileika. Gal tas naujumas irgi prisidėjo prie mūsų sėkmės. Skelbiant rezultatus gerokai jaudinomės, o kai paskelbė ketvirtą ir trečią vietas, galvojome, kad jau likome paskutiniai, bet galutinis rezultatas pranoko lūkesčius. Buvome visi patenkinti. Orkestre grojo 35 muzikantai. Iki šio laimėjimo ėjome 20 metų, nes šiemet švenčiame orkestro 20 metų jubiliejų, o didelio orkestro sudėtimi grojame 10 metų. Pirmas mūsų pasirodymas įvyko 2002 m. Švenčionių miesto parke atidengiant skulptūras. Nuo šio koncerto prasidėjo mūsų kopimas aukštyn. Kaip vadovas džiaugiuosi ir Pavoverės varinių pučiamųjų instrumentų orkestro užimta pirma vieta A kategorijoje. Juk tik 2 metus orkestras groja. Manau, kad tai didelė sėkmė ir paraiška tobulėti, - sakė Pabradės fanfarinio ir Pavoverės varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų vadovas Bronislovas Vilimas.

O mums reikia tik pasidžiaugti, kad Pabradė tampa pučiamųjų orkestrų Meka.

Algis JAKŠTAS