Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3305
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19506
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95536
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nerimi vėl plaukė kontrabandinių cigarečių kroviniai

2020 m. vasario 12 d., trečiadienis, Nr.12 (1927)

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, naudodamiesi sienos stebėjimo sistema, susekė Nerimi į Lietuvą plukdytus kontrabandinių cigarečių krovinius.

Šeštadienį po vidurnakčio Nerimi einantį sienos su Baltarusija ruožą kontroliavę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai netpli Prienų kaimo pastebėjo upe plaukiantį įtartiną daiktą. Srovės neštą krovinį pasieniečiai išgriebė priplaukę tarnybine valtimi. Paaiškėjo, kad tokiu būdu kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė 240 sandariai polietilenu apvyniotų pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Prie krovinio buvo pritvirtintas GPS siųstuvas – tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti. Maždaug po valandos Pavoverės užkardos pasieniečiai iš Neries išgriebė dar vieną tokį patį krovinį su cigaretėmis. Prie jo taip pat buvo pritvirtintas GPS siųstuvas, pranešė VSAT. Iš viso į pasieniečių rankas pakliuvo 480 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Toks bandymas atplukdyti cigaretes į Lietuvą buvo užfiksuotas ir prieš dvi savaites. Tuomet pasieniečiai iš Neries ištraukė 1000 pakelių iš Baltarusijos pasiųstų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis