Mes turime 288 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:228
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16429
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92459
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mintys balsu. Vasario 16-oji pustuštėje salėje

2020 m. vasario 19 d., trečiadienis, Nr.14 (1929)

13.00 val., Valstybės dienos minėjimo pradžia Švenčionių kultūros centre, pustuštė salė. Persimetu keliais žodžiais su renginio organizatore: „Ką gi, neprasideda, laukiate pilnos salės?“, „Toks jau tas patriotizmas“, - atsako.

Iš tikrųjų – ŠVENTĖ, ir turėtų būti džiugu, bet kažkodėl nelinksma... Tiesą pasakius, aš irgi neateičiau, jei ne Broniaus Vilimo vadovaujamo orkestro pasirodymas, bet vis tiek jaučiuosi patriotas, ir prieš 30 metų „kariavau“ už mūsų laisvę. O dabar, po tiekos laiko – pustuštė salė... Jei atimtum tuos, kam privalu būti: kas sakys kalbas, kam teiks apdovanojimus, plius scenos darbuotojai, tai galima būtų pasakyti – tuščia.

Tiesa, patriotizmo kėlimu jau rūpinamasi... baudomis už neiškeltą vėliavą per valstybines šventes. Nepadeda... Matyt, greitu laiku reikės „primokėti“ už apsilankymą minėjimuose (taip ir norisi pasakyti: „Projektuose“), kad palaikytum bent kokią regimybę jausmo, kuris turėtų būti tikras ir gyvas.

Entuziastingos kalbos nuo scenos, kaip gera gyventi Lietuvoje, skamba be jokio atsako ir atrodo lyg savitaigos mantros arba tiesiog makabriškai...

Pagalvojau apie kitą artėjančią datą – kovo 11 dieną, ir palyginau... vaisius. Nepaisant gerokai sunkesnių aplinkybių, prieš 102 metus po laisvės atgavimo Lietuvos valstybė kaip magnetas traukė žmones: ir lietuvius, ir nelietuvius – visus, kurie siejo save su laisve, su Lietuva, su Tėvyne. Kas atsitiko po kovo 11 dienos? Mažiausiai trečdalis (!!) gyventojų paliko šalį, PALIKO TĖVYNĘ! Kas tai?! Karas?! Evakuacija??!

Visiškai aišku – kažkas negerai. Ne, ne su Tėvyne ir patriotizmu, bet su valstybe ir valdymu...

Rimas LAUCIUS

 

 
Reklaminis skydelis