Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1440
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17641
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93671
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. vasario 26 d., trečiadienis, Nr.16 (1931)

Nuo 2020-02-01 iki 2020-02-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 148 informaciniai pranešimai. Pradėta 15 ikiteisminių tyrimų. Surašyta 140 administracinių nusižengimų protokolų, iš jų 120 dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, iš jų – 66 už greičio viršijimą.

Vairavo neblaivus

Vasario 21 d. 0 val. 28 min. Švenčionių r., Pabradėje, Arnionių g., neblaivus (1,92 prom.) vyras (gimęs 1996 m.) vairavo automobilį „Renault Megane“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

 

Vaikai perduoti Vaiko teisių apsaugos specialistams

Vasario 1 d. 23.25 val. gautas pranešimas, kad viename iš butų, esančių Žalioji g. Pabradės m., kaip tvirtina pranešėja, neblaivi motina neprižiūri mažamečių vaikų. Nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad vaikų motina, gimusi 1975 metais, tikrai neblaivi. Jai nustatytas 2,43 prom. girtumas. Keturi mažamečiai vaikai perduoti Vaiko teisių apsaugos specialistams.

 

Vairavo apsvaigęs

Vasario 2 d. apie 23:44 val. policijos ekipažas Padubingės g., Pabradės mieste, sustabdė automobilį BMW, kurį vairavo 1991 metais gimęs vyras. Automobilio vairuotojas sukėlė įtarimą, jo vyzdžiai buvo išsiplėtę, nereagavo į šviesą, sutrikusi judesių koordinacija. Apžiūrėjus automobilį, jame buvo rasta galimai augalinės kilmės narkotinė medžiaga. Vairuotojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

 

Vairavo neblaivus

Vasario 4 d. 21:23 val. gautas pranešimas, kad kelyje Gaspariškiai-Pavoverė sustabdytas automobilis „WV Golf“, kurio vairuotojui, gimusiam 1964 metais, nustatytas 1,99 prom. girtumas. Be to, automobilis buvo išregistruotas, nedraustas, techniškai netvarkingas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vagys nusitaikė į ūkinius pastatus

Vasario 2 d. gautas pareiškimas, kad Rudžionių k., Švenčionėlių sen., nakties metu įsibrauta į ūkinį pastatą, iš ten pavogta 280 litrų dyzelinio kuro, 20 litrų benzino, įrankiai, sugadintos pastatų spynos ir durys. Bendrai padaryta 431 eurų turtinė žala. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vasario 8 d. apie 12.00 val. gautas pranešimas, kad Zadvarninkų k. įsibrauta į ūkinius pastatus, pirtį bei pagrobti įvairūs įrankiai. Iš viso padaryta turtinė žala 1000 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apvogė namą

Vasario 7 d. gautas pareiškimas, kad Bažnyčios g., Švenčionėlių mieste, išlaužus namo įėjimo duris, patekta į namą, iš kurio pavogtas televizorius „Samsung“, kuriuo vertė 400 eurų, nešiojamas kompiuteris „Lenovo“ su išoriniu maitinimo šaltiniu, kuriuo vertė 550 eurų, grynieji pinigai – 400 eurų. Viso padaryta 1350 eurų turtinė žala. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pavogtu automobiliu toli nenuvažiavo

Vasario 8 d. gautas pranešimas, kad dingo automobilis BMW, kuris stovėjo automobilių stovėjimo aikštelėje Taikos g., Švenčionių mieste. Minėtas automobilis buvo aptiktas Cirkliškio k. Nuvažiavęs į griovį ir atsitrenkęs į kelio ženklą. Automobilio savininkas patyrė 1800 eurų nuostolį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pavogta mediena

Vasario 8 d. apie 14 val. buvo pastebėta, kad savaitės laikotarpyje iš privataus miško, esančio Naujo Strūnaičio k., buvo nupjauta ir pavogta apie 10 kubinių metrų eglinės statybinės medienos. Padaryta apie 1000 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pasinaudojo bankininkystės kodais

Vasario 8 d. gautas pareiškimas iš Pašaminės k., Švenčionėlių sen., gyventojo, kad iš jo sąskaitos, pasinaudojus elektroninės bankininkystės kodais, buvo nuimti pinigai – 352 eurai. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo

Vasario 8 d. apie 5.25 val. Mokyklos g., Švenčionėlių mieste, jaunuolį, gimusį 1994 metais, kuriam nustatytas 1.05 prom. girtumas, sumušė nepažįstamas – tyčia kumščiu vieną kartą sudavė į veido sritį, taip padarydamas kraujosruvą viršutinės lūpos gleivinėje, ir nuskėlė priekinį dantį bei vieną kartą kumščiu sudavė į pilvo sritį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vasario 1 d., apie 16.00 val., namuose Vaiškūnų k., Cirkliškio sen., 1978 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas 1,62 prom. girtumas, konflikto metu vieną kartą sudavė kartu gyvenančiai neįregistravus santuokos draugei, gim. 1985 metais (nustatytas 2,91 prom. girtumas), mediniu šluotos kotu į dešinės rankos plaštaką ir vieną kartą į galvos sritį, tokiu būdu sukėlė fizinį skausmą. GMP moterį pristatė į Švenčionių r. Ligoninės priėmimo skyrių, po apžiūros išleista gydytis ambulatoriškai. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vasario 8 d. apie 22:30 val., Reškutėnų k., Švenčionėlių sen., išgertuvių metu vyras, gimęs 1986 metais, smurtavo savo sugyventinės, gimusios 1990 metais, atžvilgiu – kelis kartus kumščiu trenkė į veidą, rankomis smaugė už kaklo, tokiu būdu sukėlė jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vasario 12 d. Mokyklos g., Pabradės mieste, žodinio konflikto metu, 2000 metais gimęs jaunuolis, kuriam nustatytas 1,78 promilės girtumas, sumušė savo brolį, gimusį 1999 metais, kuriam nustatytas 2,33 prom. girtumas, t.y. kelis kartus kumščiais trenkė per veidą, spardė kojomis į įvairias kūno vietas, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Švenčionių r. PK inf.