Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4081
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20282
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96312
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuvių kalbos diena Švenčionėliuose

2020 m. kovo 4 d., trečiadienis, Nr.18 (1933)

Penktus metus Lietuvos įstaigose, visuomeninėse organizacijose ir lietuvių bendruomenėse užsienyje nuo vasario 16-os iki kovo 11-os rengiamos Lietuvių kalbos dienos, kurių tikslas – kelti lietuvių kalbos prestižą, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje, telkti bendruomenes Lietuvoje ir užsienyje.

VLKK pirmininkas Audrys Antanaitis pranešime spaudai yra pažymėjęs ir pasidžiaugęs, kad Lietuvių kalbos dienos prigijo bendruomenėse – aktyviai dalyvauja įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, užsienio lietuvių bendruomenės. 2019 m. surengta apie tris tūkstančius įvairių renginių. Pasak pirmininko, akivaizdu, kad valstybinė kalba visuomenei labai rūpi, ji aktyviai įsitraukia į įvairius renginius.

Lietuvių kalbos prestižas svarbus ir mūsų rajone. Vasario 27 d. Švenčionėlių miesto kultūros centro renginių organizatorė Vaida Švalkienė Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro Švenčionėlių vaikų dienos centro ugdytiniams surengė edukacinę popietę – viktoriną „Lietuviškas žodis“.

Visi kartu smagiai atliko kūrybines užduotis, sprendė kryžiažodžius, aiškinosi sudėtingesnių žodžių rašybą ir retesnių žodžių reikšmes. V.Švalkienė sakė už šiltą priėmimą, aktyvumą, smagiai ir prasmingai kartu praleistą laiką esanti dėkinga vaikams ir jų vadovei Svetlanai Boreikienei, o Švenčionėlių miesto kultūros centre jaunimo savanorišką veiklą atliekančiai Ligitai Meidutei už pagalbą renginio metu.

 
Reklaminis skydelis