Mes turime 589 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3083
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21504
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103253
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Policijai įkliuvo brakonieriai – aplinkos apsaugos inspektoriai!

2020 m. kovo 7 d., šeštadienis, Nr.19 (1934)

Švenčionių r. policijos komisariato pareigūnai sulaikė tris vyrus, Buivydų ežere traukusius nelegaliai pastatytus žvejybinius tinklus.

Kovo 3 d. apie 21 val. 34 min. gauta informacija, kad Švenčionių r., Kaltanėnų sen., Buivydų ežere traukiami nelegaliai pastatyti žvejybiniai tinklai. Švenčionių r. policijos pareigūnai netoli įvykio vietos pastebėjo stovintį automobilį su priekaba, šalia lūkuriuojantį vyrą, ir dar du vyrus, iš ežero traukiančius valtį. Apie 23 val. Buivydų miške pareigūnai sustabdė automobilį „Kia Sorento“ su priekaba. Priekaboje  buvo valtis, pilna žvejyboje draudžiamų tinklų (be numerių), įvairios žuvies. Trisdešimt trejų metų vairuotojas ir penkiasdešimt vienerių metų keleivis, vilkėjęs aplinkosaugininko liemenę, pateikė neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus pažymėjimus. Ant galinės sėdynės sėdėjęs penkiasdešimt septynerių metų vyras asmens dokumentų neturėjo.

Sustabdyto ekipažo paklausus, ar žvejyboje draudžiami įrankiai ir žuvis buvo pažymėti išėmimo protokole, pastarieji atsakė, kad nepažymėta ir neįtraukta į žiniaraštį. Automobilis su priekaba ir nenumeruota valtimi nebuvo pažymėti skiriamaisiais Aplinkos apsaugos ženklais. Tinkluose buvo   68 kuojos, 7 lydekos, 3 lynai, 4 karšiai, 81 ešerys ir 10 šapalų.

Kokia žala padaryta gamtai, spręs aplinkosaugininkai – visa pareigūnų surinkta medžiaga, automobilis su priekaba ir valtimi, tinklai, sugauta žuvis perduota Švenčionių r. aplinkos apsaugos inspekcijai, kurios viršininkas Marius Kriaučiūnas į pateiktus klausimus atsakyti atsisakė – pasiūlė kreiptis į Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos viešųjų ryšių atstovę. Laukiame jos atsakymų, kas Švenčionių rajone pridalino aplinkos apsaugos inspektorių pažymėjimų brakonieriams, kas jie tokie, kokios nuobudos laukia ir pan.

Mūsų inf.