Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5759
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19619
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91976
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Karantino metu kas vakarą 20 val. bažnyčių varpai kvies maldai

2020 m. kovo 21 d., šeštadienis, Nr.23 (1938)

Kol Lietuvoje paskelbtas karantinas, daugelis kas vakarą 20 valandą išgirs skambančius bažnyčių varpus. Varpų skambėjimu nuo seno žmonės kviečiami melstis, skaičiuojamas laikas, pranešama apie svarbius įvykius. Dabar šiuo garsiniu ženklu žmonės kviečiami stabtelėti maldai savo namuose ar neatidėliotinuose darbuose.

Lietuvos vyskupų paraginimužmonės taip kviečiami malda palaikyti ligonius, gydytojus, slaugytojus ir visus, kuriems šis metas yra ypač sunkus.

Tikintieji raginami nepamiršti ar atgaivinti tradiciją melstis senelių ir prosenelių mokėtą maldą, prašant šv. Juozapo užtarimo. Būtent šia malda nuo seno melstasi ištikus nelaimėms ar išbandymams. Simboliškai šia malda pradedama melstis kovo 19-ąją, kada minimas šv. Juozapas.

Per interneto transliacijas vieningai maldai jungsis įvairios bendruomenės ir maldos grupės. Esant galimybei į bendrą maldą kviečiami namiškiai. Tie, kurie gyvena vieni ar yra izoliacijoje taip pat kviečiami vienytis mintimis ir melstis drauge.

Savo laiškevyskupai kalba apie dabartinį laikotarpį: „Labai norime paraginti Jus neišsigąsti šio laiko, bet atvirkščiai, matyti jį kaip galimybę Gavėnios susikaupimui. Šiuo metu Lietuvoje dedamos didelės pastangos užkirsti kelią virusui plisti. Tai prevencija. Todėl negalime vieni į kitus žiūrėti, tarsi visi aplinkui būtų užsikrėtę. Patiriamą baimę turėtume įveikti malda, kuri yra priešnuodis nerimui ir pasimetimui.“

Laiške pateikiama daugiau būdų, kaip gilinti tikėjimą:

- kasdien atsiversti Šventąjį Raštą, kuris gali tapti paguoda ir padrąsinimu;

- atnaujinti kasdienę Rožinioir Gailestingumo vainikėliomaldą, meldžiantis už fizinę ir dvasinę sveikatą;

- dalyvauti šv. Mišiose stebint transliacijas, kol nėra galimybės dalyvauti akivaizdžiai;

- susitaikyti su Dievu ir vienas su kitu;

- daugiau laiko skirti savo vaikams, brangiems šeimos nariams;

- atrasti būdus, kaip savo bendruomenėse, maldos ir Šventojo Rašto studijų grupėse melstis kartu naudojantis ryšio priemonėmis.

***

Malda „Į tave, palaimintasis Juozapai, kreipiamės vargų spaudžiami“

Į Tave, palaimintasis Juozapai, kreipiamės vargų spaudžiami. Melsdami Tavo švenčiausią Sužadėtinę pagalbos, su pasitikėjimu prašome, kad ir Tu mus globotum. Dėl tos skaisčios meilės, kuri Tave jungė su nekaltąja Mergele, Dievo Gimdytoja, ir dėl to tėviško džiaugsmo, su kuriuo glaudei prie savęs Kūdikėlį Jėzų, maloningai pažvelk į visus, kuriuos Jėzus Kristus yra atpirkęs savo Krauju, ir mūsų reikaluose padėk mums savo galia ir užtarimu. Rūpestingasis šventosios Šeimos Sarge, saugok Jėzaus Kristaus žmones. Mylimasis Tėve, padėk mums išvengti visokių klaidų ir nupuolimų. Galingasis Gelbėtojau, stiprink mus kovoje su tamsos galybėmis ir, kaip anuomet išgelbėjai Kūdikėlį Jėzų iš gresiančio jo gyvybei pavojaus, taip dabar gink šventąją Dievo Bažnyčią nuo priešo žabangų ir nuo visokių nelaimių, o kiekvieną mūsų nuolat globok, kad, stiprinami Tavo pavyzdžio ir pagalbos, galėtume šventai gyventi, Dievo malonėje numirti ir pasiekti amžinąją dangaus laimę. Amen.

Pagal Lietuvos vyskupų konferencijos informaciją

 

 
Reklaminis skydelis