Mes turime 223 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4465
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21807
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65790
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jokių iliuzijų – karantinas bus pratęstas

2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis, Nr.31(1946)

Oficialiai skelbiamais duomenimis, pirmadienį šalyje bendras patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius buvo 1326. Ligoninėse gydomi 147 pacientai, 17 iš jų – reanimacijoje su dirbtine plaučių ventiliacija. Lietuvoje mirė 37 koronavirusu apsikrėtę žmonės, pasveiko 242.  Situacija vertinama kaip stabili, bet, kaip pranešė sveikatos apsaugos ministras, Vyriausybė numato dar dviems savaitėms pratęsti karantiną, sušvelnindama jo sąlygas. Bus leidžiama teikti daugiau paslaugų.

Registrų centre esančiame koronaviruso plitimo žemėlapyje, kuriame galima matyti situaciją visose savivaldybėse realiuoju laiku, Švenčionių savivaldybė, deja „užmigo“ - nuo kovo 31 d. neatnaujinti duomenys.  Valdininkai skelbiasi dirbantys 24 val. per parą, o bent kiek naujesnių duomenų pateikti nėra kam?  Žemėlapyje Švenčionių savivaldybėje pirmadienį tebebuvo rodomi 3 patvirtinti infekcijos atvejai, nors Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dar praėjusį trečiadienį pranešė apie 5 atvejus. Šią savaitę gyventojai jau kalba apie dar didesnį skaičių – galimai esančius naujus atvejus Švenčionyse ir Pabradėje. Koronaviruso židiniu tapusioje Nemenčinės siuvykloje (ten jau 84 atvejai), pasak gyventojų, yra dirbančių iš Pabradės.

Karantinas sudavė smūgį ne tik emocinei būsenai, bet ir šalies ekonomikai - Finansų ministerija skelbia, kad valstybė kovą negavo 95 mln. eurų planuotų pajamų (karantinas buvo paskelbtas tik nuo pusės mėnesio).

Mūsų inf.