Mes turime 276 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1202
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33578
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115327
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

NUOMONĖ. Praregėjimas, arba Pabradės išrinktieji mus išdavė

2020 m. gegužės 16 d., šeštadienis, Nr.37 (1952)

 

Balandžio 30 d. žiūrėjau rajono tarybos posėdžio transliaciją.  Tai – kažkoks  košmaras! Susidarė įspūdis, kad meras tik gėrisi savimi ir girdi tik pats save, laiko save sąžiningu ir teisingu. O iš tikrųjų?  Jeigu tu toks sąžiningas ir teisingas, kodėl tada negirdi, ko prašo paprasti rajono gyventojai? Palik ramybėje mūsų miesto švietimo įstaigas, nejaugi kitų darbų merui nėra? Nejaugi nesupranti, kad eini prieš viso miesto bendruomenę, naikindamas didžiausią rajone vaikų lopšelį-darželį perspektyviausiame rajono mieste? Kiti du miestai per tavo vadovavimo penkmetį ištuštėjo, nors rinkimų programoje žadėjai suklestėjimą, jaunimo sugrįžimą. Tai buvo melas!

Ne tavo nuopelnas, kad Pabradė gyvybinga ir perspektyvi, tad negriauk to, kas sukurta be tavęs. Vaikų darželio prijungimas kaip tik ir yra užmojis sugriauti darnią bendruomenę. Žadėjai skatinti darbo vietų kūrimą, o dabar naikini, sunkiausiu karantino ir krizės metu nori palikti žmones be darbo. Ir nereikia melagingų pažadų, kad niekas nepraras darbo. Juk žadi sutaupyti ne didindamas etatų skaičių, o mažindamas. Be to, ne paslaptis, kad kiekviena tokia reorganizacija baigėsi neįtinkančių, nepataikaujančių darbuotojų atleidimais. Stebime ir viską žinome. Pabradėje žadi sutaupyti, sunaikindamas vaikų darželį, o beveik išmirusiuose Švenčionėliuose žadi statyti baseiną. Ar tai irgi melas?

Sakaisi esąs sąžiningas ir atsidavęs rajonui, bet kažkodėl gyveni Vilniuje, vaikus vedi į Vilniaus švietimo įstaigas, pramogauji su jais taip pat Vilniuje. Švenčionyse uždirbtą atlyginimą taškai Vilniuje – remi sostinės verslininkus. Kas dieną (bent jau tomis dienomis, kai teikiesi atvažiuoti į darbą) išlaidauji kelionėms. Niekur neskelbiama, kiek kainuoja rajonui toks meras – ponas iš sostinės. Po kelis kartus per metus atostogauji su šeima užsieniuose, o juk iki tol buvai prasiskolinęs. Ar būti meru pelningiau, negu ūkininkauti?

Matome, kaip dirbi „išsijuosęs“: pirmadienį dažniausiai „vizitas Vilniuje“, o tai reiškia - ekskursija „Akropolyje“ (labai jau dažnai merą žmonės ten susitinka), antradienį-trečiadienį darbas iki pietų, o pop pietų – tiu-tiu, mero neieškokit, ketvirtadienį – kažkokie pramanyti vizitai ministerijose, penktadienį - „mamadienis“.

Kai tik tapai meru, turėjai vieną kostiumėlį ir tą mažoką, o dabar – tik pažiūrėkit – kaip iš madų žurnalo, o pats į kompiuterio ekraną sunkiai telpi...

Apmaudu, kad rajono taryboje sėdi tokie žmonės kaip mūsų meras ir jį supantys prisitaikėliai, tokie kaip, pavyzdžiui, Bronislovas Vilimas, kuris dėl pinigų, dėl vietos rajono taryboje, parduos ir išduos ką tik nori. Kažkada išdavė konservatorius, paskui išdavė Vigelį, o dabar išdavė ir visą už jį balsavusią Pabradę, aktyviai palaikydamas mero sprendimą sunaikinti vaikų darželį ir tautinių mažumų interesus. Gal tai tik sutapimas, bet po šios išdavystės prasidėjo grandiozinis Vilimų namo remontas. Dar žmonės kalba, kad tarybos nario B.Vilimo žmonai meras paskyrė priedą prie atlyginimo. Jeigu tai netiesa, manau, politiko šeima viešai pateiks visuomenei įrodymus.

Bronislovai, o ką tu GERO padarei Pabradei, būdamas tarybos nariu? Nieko!!! Tu su savo draugeliu V. Meškausku prisidėjai prie to, kad krizės metu paprasti žmonės netektų darbo dėl valdiškų manipuliacijų su įstaigomis. Pats tuo tarpu dirbi keliose vietose: ir meno mokykloje, ir Pabradės kultūros centre (pas žmoną), ir Pavoverės kaimo klube. Be to, dar už pasėdėjimą rajono taryboje kas mėnesį gauni po 600 eurų.

Vietinės reikšmės politiko B.Vilimo žmona apskritai suįžūlėjo – Pabradės kultūros centre sukūrė šeimyninę rangą, kaip kokiame šeimos ūkyje. Nepageidaujamų darbuotojų atsikratė. Pas direktorę žmoną darbuojasi vyras Bronislovas ir sesuo. Į darbą vaikšto, kada tik nori, išvažinėja Lenkiją, Baltarusiją, miesto kultūros centrą pavertė savo namais – gamina pietus, maudosi, rengia gimtadienių puotas.

Bronislovai, kaip tu pažvelgsi Pabradės gyventojams į akis po šios išdavystės? Ar išdrįsi atsistoti prieš „Varpelio“ vaikų darželio ir „Žeimenos“ gimnazijos kolektyvus ir paprašyti, kad už tave balsuotų? Kieno akis reikėtų turėti?..

Pone Viktorai Meškauskai, už ką tu gauni 600 eurų iš rajono biudžeto (tarybos nario išmoka)? Tavęs beveik nebūna rajono taryboje – vis užsienyje ir užsienyje. Ką tu GERO padarei Pabradei? Ničnieko!!! O dabar dar ir palaikei Pabradės darželio naikinimą. Už kiek variokų tu išdavei Pabradę?

Ponia „politikė“ Grigorjeva – dar viena rajono tarybos posėdyje pakelta ranka prieš Pabradės gyventojus! Tai – Pabradės gėda! Ir kaip mes galėjome išrinkti ją į rajono tarybą? Juk Pabradėje tiek garbingų žmonių, kurie galėtų ginti Pabradės interesus, o ne balsuoti prieš savo rinkėjus, kaip padarė V.Grigorjeva. Gerbiamieji Pabradės gyventojai, kviečiu už išdavystę atlyginti jai bent taip: neikite į jos kirpyklą ir nepirkite gėlių Grigorjevos parduotuvėje.

Pabaigai noriu pasiguosti ir pasidžiaugti, kad rajono tarybos šutvėje yra ne tik išdavikai ir „nebyliai“, bet ir padorių, neparsiduodančių žmonių. Pabradės bendruomenės vardu nuoširdžiai dėkoju rajono tarybos nariams Rameliui, Rastenienei, Jundai, Jedinskiui.

Taip pat noriu padėkoti už tvirtą poziciją ir drąsą vaikų lopšelio-darželio „Varpelis“ darbuotojams. Kovokite, mes palaikysime.

Taip pat noriu kreiptis į visus rajono gyventojus. Rajone yra daug garbingų ir protingų žmonių. Gerbiamieji, pradėkime balsuodami mąstyti. Ateinančiuose rinkimuose nebalsuokite už Klipčius („šeimyninė ranga“ politikoje?), Zenkevičių, Vilimą, Meškauską, Grigorjevą ir kitus, kurie su jais kompanijoje.

Sofija MOROZOVA

Pabradės miesto gyventoja

 

Nuo redakcijos.Mero Rimanto Klipčiaus atkakliai stumiamai rajono švietimo įstaigų jungimo reformai daugumos įstaigų bendruomenės ryžtingai pasipriešino. Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ ir Švenčionių pradinės mokyklos bei Švenčionių progimnazijos bendruomenės pagalbos kreipėsi į Seimą ir Vyriausybę. Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ bendruomenę palaiko Pabradės „Žeimenos“ gimnazija, sugebėjusi apsiginti nuo jungėjo mero ir bent jau metams užsitikrinusi neliečiamybę. Tiesa, mero kirtis iš kitos pusės „Žeimenai“ ne mažiau pavojingas. Visa Pabradė supranta, kad darželio prijungimas prie „Ryto“ gimnazijos reikštų „mirties nuosprendį“ netolimoje ateityje „Žeimenos“ gimnazijai. Todėl pabradiškiai nenuleidžia rankų ir tęsia kovą net po makabriško rajono tarybos sprendimo vykdyti įstaigų jungimą prieš žmonių valią. Už šį sprendimą balsavo 18 tarybos narių (iš 25) – visa mero klika. Dar vienas smūgis pabradiškiams buvo tai, kad Pabradėje gyvenantys rajono tarybos nariai karštai palaikė mero veiksmus prieš gyventojų valią.