Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1709
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20253
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67579
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis, Nr.38 (1953)

Nuo 2020-05-01 iki 2020-05-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 186 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų, surašyta 180 administracinio nusižengimo protokolų. Iš jų 150 už greičio viršijimą. Gauti 5 pranešimai dėl karantino reikalavimų nevykdymo.

Atsitrenkė į stulpelį
Gegužės 1 d. 14.28 val. gautas pranešimas, kad Žeimenos g., Švenčionėlių mieste, aikštelėje prie Žeimenos upės, ant suoliuko sėdi du neblaivūs vyriškiai, šalia stovi automobilis „Audi“, kurio durys atidarytos, viduje nieko nėra, galimai automobilis priklauso ant suoliuko sėdintiems vyriškiams. Įvykio vietoje nustatyta, kad automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjo automobilis „Audi“, atsitrenkęs į aikštelėje esantį įrengtą medinį stulpelį, kuris buvo nulaužtas. Šalia automobilio poilsiavietėje buvo du neblaivūs piliečiai, vienas iš jų, gimęs 1986 metais, prisipažino, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus ir padarė eismo įvykį. Jam buvo nustatytas 2,31 promilės girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sumušė
Gegužės 2 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Nustatyta, kad Statybininkų g., Švenčionių mieste, iš matymo pažįstamas asmuo sumušė vyriškį, gimusį 1963 metais, t.y. trenkė du kartus į veidą ir peiliu prapjovė ausies apatinę dalį. Nukentėjusiajam nukritus ant žemės, spyrė jam su koja į dešinįjį šoną. Po įvykio nukentėjusysis pasigedo telefono ir pinigų. Vėliau telefoną surado. Asmuo buvo pristatytas į Švenčionių rajono ligoninę, suteikus medicininę pagalbą, paleistas gydytis ambulatoriškai.

Nuniokota sodyba
Gegužės 3 d. apie 18.00 val. pastebėta, kad Jaciūnų k., sodyboje išdaužti trijų plastikinių langų paketai, patekta į vidų, viduje viskas išmėtyta ir išdaužyta, supjaustytas čiužinys, sudaužytas televizorius, sulaužyti paveikslai, sudaužytas šviestuvas, išmėtyti ir sudaužyti indai. Dėl turto sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairavo neblaivūs
Gegužės 3 d. apie 20.09 val. kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai 51-ajame km, moteris, gimusi 1983 metais, vairavo automobilį „Peugeot 307“ būdama neblaivi, tikrinimo metu jai nustatytas 2,86 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Gegužės 9 d. 11.49 val. Kaltanėnų mstl., sustabdytas automobilis „Ford“, kurio vairuotojui nustatytas 1,49 prom. girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.
Gegužės 12 d. apie 01.16 val. Vilniaus g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis BMW, kurio vairuotojui, gimusiam 1978 metais, nustatytas 2,30 prom. girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Be reikalo kvietė ugniagesius
Gegužės 9 d. 22.05 val. gautas pranešimas, kad Augustavo k., ugniagesiai du kartus buvo iškviesti melagingai dėl neva kilusio gaisro. Ugniagesius kvietęs asmuo nustatytas. Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

Dviratį teko grąžinti
Gegužės 10 d. 20.59 val. gautas pranešimas, kad prie PC Maxima, esančio Švenčionių mieste, pranešėjos dukra atpažino savo dviratį, kuris buvo pavogtas 2019 metų birželio mėnesį, jo vertė apie 100 eurų. Dviračio savininkas paaiškino, kad minėtą dviratį pirko iš asmens, vardu Jurgis, už 50 eurų, nežinojo, jog dviratis gali būti vogtas. Dviratis grąžintas savininkei, dėl dviračio vagystės pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

Smurtavo artimieji
Gegužės 13 d. apie 20.30 val. Adutiškio g., Švenčionių mieste, girtas vyras, gimęs 1982 metais, smurtavo savo sugyventinės, gimusios 1988 metais, atžvilgiu – trenkė kumščiu į galvą ir, parvertęs ant lovos, smaugė, dėl ko nukentėjusioji patyrė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Gegužės 14 d. apie 20 val. Paupio g., Adutiškio mstl., žodinio konflikto metu, akivaizdžiai neblaivus vyras (tikrintis blaivumą atsisakė), gimęs 1982 metais, sumušė savo žmoną, gimusią 1978 metais – trenkė į veidą, krūtinę, su koja spyrė į sėdmenis, taip sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Švenčionių r. PK inf.
 

Gaisrai

Gegužės 12 d. 8 val. 11 min. gautas pranešimas, kad gyvenamajame name, Bažnyčios g., Švenčionių m., kilo gaisras. Atvykus ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, nustatyta, kad mediniame vieno aukšto namo dūmtraukyje degė suodžiai. Užgesinus gaisrą buvo patikrintos namo patalpos. Jos gaisro metu nebuvo pažeistos. Patikrinimo metu nustatytas Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių 160 punkto reikalavimų pažeidimas ir namo savininkui taikyta administracinė nuobauda.

Gaisro priežastis – krosnių bei dūmtraukių eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

 

Atlikti gelbėjimo darbai

Gegužės 16 d. apie 13 val. Trakinės vs., Pabradės sen., panaudojus grandininį pjūklą, supjaustyta ir nuo važiuojamosios kelio dalies patraukta nulūžusi medžio šaka.

Gegužės 16 d. 20 val. 48 min. gautas pranešimas, kad Pakalnės g., Švenčionių m., reikalinga pagalba policijos pareigūnams. Ant apleisto dviejų aukšto pastato yra užlipusi nepilnametė mergaitė, kuri negali nulipti. Atvykus, padėta mergaitei nusileisti. Ji buvo perduota policijos pareigūnams.

Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija