Mes turime 637 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9132
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27553
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:109302
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gėda: meras Rimantas Klipčius vėl prasiskolino ir negrąžina skolos

2020 m. gegužės 23 d., šeštadienis, Nr.39 (1954)

Išnagrinėję civilinį ieškinį, Švenčionių teismo rūmai perdavė mero Rimanto Klipčiaus skolos išieškojimą antstolės S.Kastanauskienės kontorai

 

Merui trūksta pinigų ar sąžinės?

Paaiškėjo, kad 2019 metų rinkimuose Rimantas Klipčius, jau būdamas meru, dalyvavo su naujų skolų uodega.

Viena Lietuvos įmonė,išnaudojusi visas galimybes, bet taip ir neatgavusi iš mero skolos, pateikė teismui civilinį ieškinį. Teismas ieškinį tenkino ir pavedė vykdyti antstolės S.Kastanauskienės kontorai. Ieškovai tikisi atgauti skolą, nepaisant to, kad antstolės vyras dirba savivaldybėje.

Meras Rimantas Klipčius, kaip ūkininkas, iš vienos bendrovės metus laiko pirko degalus ir už juos nesumokėjo. Nuo 2018 metų birželio iki 2019 metų balandžio bendrovė Rimantui Klipčiui pateikė degalų už 7325, 09 Eur. Ta pati bendrovė tuo pačiu adresu vežė degalų ir mero Rimanto Klipčiaus giminaičiui Evaldui. Už juos bendrovei taip pat nesumokėta 1619,76 Eur. Gali būti, kad neatsiskaitęs už savo pirktus degalus, meras Rimantas Klipčius galimai užsakė ir giminaičio vardu, bet antstoliams duotas pavedimas išieškoti skolas iš abiejų skolininkų. Abiejų skola su delspinigiais – virš 10 000 eurų. Skola nemaža, bet pagal mero pajamas - algą ir ūkininko gaunamas išmokas - nėra nepakeliama. Kodėl jis negrąžina skolos geruoju bendrovei, kuriai, beje, prasiskolino ne pirmą kartą? Ko trūksta labiau – pinigų ar sąžinės?

 

Ir pirmą kartą meras buvo išrinktas su skolų uodega

2015 metais Švenčionių rajonas nustebino Lietuvą: tiesioginiuose rinkimuose išrinko meru prasiskolinusį Ignalinos rajono jaunąjį ūkininką Rimantą Klipčių. Tiesa, ūkininkas su šeima gyvena Vilniuje, gal todėl ir ūkio reikalai nekokie...

Toks dviprasmiškas Švenčionių r. rinkėjų pasirinkimas plačiai nuskambėjo, o dar net nepradėjęs eiti pareigų, Rimantas Klipčius buvo priverstas aiškintis dėl savo ir savo tėvo Rimo milijoninių (litais) skolų. Rinkėjų valia rajonas atsidūrė skolininkų Klipčių – sūnaus ir tėvo – rankose. Nesileisime šįkart į analizę, ką reiškė rajonui toks „šeimyninės rangos“ valdymas 4 metus.

Po 2019 m. savivaldybių rinkimų, kuriuos krėtė rinkimų pažeidimų skandalai ir ilgi teismai, bet, kaip komentavo vienas tesininkas,  Švenčionių rajonas buvo per menkas objektas, kad dėl jo sostinės ponai laiką gaištų pakartotiniams rinkimams, todėl, nepaisant brutalių pažeidimų, dar vienai kadencijai rajonas liko valdomas Klipčių „šeimyninės rangos“ būdu: sūnus – meras, tėvas – tarybos narys ir krūva paklusniųjų. Tarybos sudėtis – žemiau nėra kur kristi. Kaip viešai rašė viena pedagogė apie rajono tarybos posėdį, „trys kalba, dvidešimt tyli“.

Antrai kadencijai R.Klipčius buvo perrinktas vėl su naujų skolų uodega ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos 3 kartus pripažintas pažeidęs Valstybės tarnybos įstatymą. Tokio vadovo nusipelnė rajonas?

Ar sveiku protu, ar laisva valia gyventojai išrinko tokią rajono valdžią, tema apmąstymui. Visos apylinkių rinkimų komisijos, net apygardos, paskutiniuose rinkimuose jau buvo sudarytos iš mero pavaldinių arba lojalių, susijusių su biužetu asmenų. Balsavimo namuose metu priekyje važiavo kandidatas į rajono tarybą ir „lankė“ rinkėjus, o iš paskos turseno apylinkės komisijos nariai ir rinko balsus... Savo atstovus delegavusios į komisijas kitos partijos apie tai nė nenutuokė.

Kuo ne „gyvulių ūkis“ (pagal Orvelą)?

 

Irena PAULIUKEVIČIENĖ