Mes turime 394 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3496
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19697
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95727
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apsispręsti dėl pensijų kaupimo liko mėnuo

2020 m. gegužės 27 d., trečiadienis, Nr.40 (1955)

Į pensijų kaupimą šiemet įtrauktiems dalyviams liko tik vos daugiau nei mėnuo apsispręsti, ar kaupti antroje pensijų pakopoje.

Kaupimas yra pačių gyventojų sprendimas, kuriam priimti buvo skirtas pusmetis.

Kiekvienų metų pradžioje “Sodra” į pensijų kaupimo sistemą įtraukia tuos gyventojus, kurie iki šiol niekada nedalyvavo kaupime, yra jaunesni nei 40 metų ir  dirba pagal darbo sutartį arba vykdo savarankišką veiklą. Iki birželio 30 d. šie gyventojai gali apsispręsti – patys sudaryti sutartį su norima pensijų kaupimo bendrove, nieko nedaryti ir pradėti kaupti pensiją “Sodros” atsitiktine tvarka parinktoje bendrovėje, ar paskyroje  pateikti prašymą kaupime nedalyvauti.

iš 43 tūkst. šiais metais naujai į pensijų kaupimo sistemą įtrauktų gyventojų 1 200 jau priėmė sprendimą dalyvauti kaupime ir sutartis sudarė patys. Nuo metų pradžios dar 2 600 gyventojų pasirašė sutartis su pensijų kaupimo bendrovėmis, nors į kaupimą įtraukti nebuvo. Tuo pačiu laikotarpiu beveik 9 200 žmonių pateikė prašymus antros pakopos pensijų kaupimo sistemoje nedalyvauti.

Gyventojai, šiemet nusprendę nedalyvauti pensijų kaupime, ateityje vėl sulauks kvietimų tapti pensijų kaupimo dalyviais. Kas trejus metus, kol jiems sukaks 40 metų, šie gyventojai bus įtraukiami į kaupimą ir galės priimti sprendimą dalyvauti antros pakopos pensijų sistemoje, ar ne.

Nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliojus pensijų kaupimo įstatymo pakeitimams, pensijų anuitetus – stabilias periodines išmokas visą likusį gyvenimą – pensijų kaupime dalyvavusiems ir senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems gyventojams mokės „Sodra“.

Artimiausiu metu „Sodra” pristatys pensijų anuiteto dydžio skaičiuoklę.

„Sodros“ inf.

 
Reklaminis skydelis