Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4204
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36580
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118329
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svarbi žinia keliaujantiems į Latvijos Respubliką!

2020 m. gegužės 30 d., šeštadienis, Nr.41 (1956)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad nuo birželio 1 d. sienos kontrolė su Latvija panaikinama, o tai reiškia, kad per valstybės sieną su šia šalimi vėl bus galima keliauti bet kurioje vietoje be nuolatinių patikrų. Atvykti į Lietuvą – taip pat!

ES vidaus sienos su Lenkija kontrolė išlieka. Tai reiškia, kad išvykti iš Lietuvos ar atvykti į ją galima tik per Lazdijų ar Kalvarijos punktus, kur bus tikrinami asmens dokumentai, matuojama kūno temperatūra, stebima dėl galimų COVID-19 simptomų.

Niekas nesikeičia prie ES išorės sienų su Rusija ir Baltarusija – čia toliau galioja visi iki šiol taikyti karantino apribojimai bei draudimai.

Į Baltarusiją galima išvykti per  Medininkų–Kamenyj Log, Šalčininkų–Benekainių ir Raigardo–Privalkos punktus, tačiau grįžti per juos į Lietuvą galimybės ir toliau nėra.

Tokia pati tvarka galioja ir Lietuvos bei Rusijos pasienyje. Teoriškai išvykti į Kaliningrado sritį galima per Kybartų–Černyševskojės ir Panemunės–Sovetsko pasienio kontrolės punktus, tačiau galimybės per juos grįžti atgal nėra. Rusija ir toliau neįsileidžia užsieniečių, tad dėl kelionės į šią šalį išimties tvarka patariama kreiptis į šios šalies konsulines įstaigas Lietuvoje.