Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2743
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18944
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94974
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Siūloma baigti mokėti išmokas

2020 m. gegužės 30 d., šeštadienis, Nr.41 (1956)

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasiūlė įstatymo pataisą, kad dar tęsiantis ekstremaliai situacijai ir karantinui išmokos už nesergančių vaikų priežiūrą nebebūtų mokamos, kai nebelieka apribojimų veikti ugdymo įstaigoms.

Dirbantys seneliai galėtų prižiūrėti vaikus be apribojimų

Siūloma naikinti apribojimus darželinuko, priešmokyklinuko, pradinuko ar vaiko su negalia iki 21 metų seneliams, kai jie pageidauja prižiūrėti vaikaičius per karantiną. Jei pakeitimai būtų priimti, ligos išmokos bus paskirtos atgaline tvarka nuo karantino pradžios už visą nedarbingumo laikotarpį.

Šiuo metu jie tai daryti gali tik tuomet, jeigu tėvai negali dirbti nuotoliniu būdu ir jiems darbe nėra paskelbta prastova. Tačiau, pavyzdžiui, jeigu vaiko tėvai išsiskyrę, bet tėtis nenori prižiūrėti vaiko, nors dirba nuotoliniu būdu, močiutė vis tiek negali gauti nedarbingumo ir ligos išmokos, kadangi teoriškai vaiką turėtų prižiūrėti tėtis.

Ligos išmoka už nesergančio vaiko priežiūrą karantino metu siekia 65,94 proc. nuo atlyginimo „ant popieriaus“. Ją gali gauti ligos socialiniu draudimu apdrausti vaiko tėvai, įtėviai, globėjai, budintys globotojai, seneliai.

 SADM inf.

 

 
Reklaminis skydelis