Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4851
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21052
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97082
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui – 30 metų

2020 m. birželio 3 d., trečiadienis, Nr.42 (1957)

Gegužės 29 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui sukako 30 metų. Ši tarnyba per daugelį metų pelniusi išskirtinį visuomenės pasitikėjimą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas yra atsakingas už visuomenės, materialaus turto ir aplinkos apsaugą ekstremaliųjų situacijų atvejais. Jis organizuoja ir vykdo gaisrų ir kitų ekstremaliųjų situacijų prevenciją, formuoja priešgaisrinės ir civilinės saugos politiką Lietuvoje, numato priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų veiklos kryptis, rengia teisės aktus, reglamentuojančius priešgaisrinę ir civilinę saugą ir kontroliuoja, kaip laikomasi jų reikalavimų, vykdo valstybinę priešgaisrinę priežiūrą, organizuoja priešgaisrinės ir civilinės saugos mokymą, informuoja visuomenę priešgaisrinės ir civilinės saugos klausimais bei kt.

Lietuvai tapus Europos Sąjungos ir NATO nare, aktyviai dalyvaujama tarptautinių organizacijų veikloje. 2005 metais įsteigta Lietuvos tarptautinės pagalbos teikimo komanda ne kartą yra dalyvavusi tarptautinėse gelbėjimo bei humanitarinės pagalbos teikimo operacijose.

Valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje dirba 4 tūkst. darbuotojų, iš jų per 2600 – ugniagesių gelbėtojų, kurie, vadovaudamiesi šūkiu „Artimui pagalba, Dievui garbė“, profesionaliai ir atsakingai atlieka savo pareigas ir yra išgelbėję tūkstančius žmonių gyvybių. Vien šiemet jie užgesino per 5 tūkst. gaisrų ir atliko beveik tiek pat gelbėjimo darbų. Gaisrų ir gelbėjimo darbų metu buvo išgelbėti 172 žmonės.

Ugniagesiai gelbėtojai valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai rengiami Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Vidurinės grandies pareigūnus Lietuvos priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai nuo 1992 m. rengia Vilniaus Gedimino technikos universitetas.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis