Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1234
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4627
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51953
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gyvenimas JAV karantino metu

2020 m. birželio 6 d., šeštadienis, Nr.43 (1958)

Gyvenimas JAV karantino metu butu pernelyg plati tema, nes tokioj didelėj šaly yra daug atskirų valstijų, o kiekvienoj viskas kitaip.

Aš tik žinau apie didžiausią JAV miestą – Niujorką, kuriame jau trečią mėnesį tęsiamas karantinas. Uždarytos įstaigos, restoranai, bankai, oro uostai, gatvėse palyginus mažai žmonių, nėra turizmo. Nors paskutiniu metu daugiau tokių vietų bando atverti duris, nes čia atėjo šiltasis vasaros sezonas ir su pagerėjusiais orais matyti daugiau žmonių parkuose ir šiaip mieste, oficialiai miestas vis dar uždarytas karantinui. Stovi ekonomika.

Paprastai čia tokiu metu būtų transporto kamščiai ir žmonių spūstys, bet dabar viskas sustoję. Balandžio mėnesio pradžioje buvo pats pandemijos įkarštis, ir miestas atrodė kaip Pripetė po Černobylio katastrofos – tuščia, nyku. Girdėdavosi tik greitųjų sirenos.

Dabar čia paskutiniu metu karantinas persipynė su naujais įvykiais – politiniais protestais prieš policijos brutalumą ir nepakaltinamumą, kurie pradžioje turėję kilnų tikslą, virto į protestuotojų susirėmimus su policija ir net parduotuvių plėšimus. Miesto valdžia net turėjo įvesti komendanto valandą, kuri kasdien prasideda 8 val. vakaro ir tęsiasi iki 5 val. ryto.

Vincent DUKSA