Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:540
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16741
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92771
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių Švenčiausiosios Trejybės cerkvė bus išgelbėta!

2012 m. gegužės 30 d.,trečiadienis Nr.41 (1184)

Turbūt kiekvienas žmogus eidamas pro Švenčionių Švč. Trejybės cerkvę žvelgia į šį statinį apgailestaudamas. Gražus fasadas, rajono centro puošmena, kurio fone fotografuojasi turistai (taip pat ir užsieniečiai), griūna. Statiniui būtinas remontas. O tai juk nemaži pinigai... Savivaldybės biudžete tokių lėšų nėra, juolab – krizės metu.

Prašymą, kurį pasirašė 535 Švenčionių gyventojai, išgelbėti Švenčionių Švč. Trejybės cerkvę nusiuntė Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Stačiatikių Bažnyčios Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupui Inokentijui.

Ir štai – sužibo viltis! Atėjo atsakymas, kad Kultūros paveldo departamentui prie Lietuvos kultūros ministerijos pavesta spręsti šį klausimą. Ir iš Stačiatikių Bažnyčios Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupijos – taip pat teigiamos žinios.

Stačiatikių cerkvės Švenčionių bendruomenė kviečia rajono gyventojus dalyvauti šv. Mišiose, kurias aukos Stačiatikių Bažnyčios Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupas Inokentijus, kurios vyks 2012 m. birželio 2 d. (šeštadienį) 9 val., Švč. Trejybės šventės išvakarėse.

Leonidas LEBEDEVAS
 

 
Reklaminis skydelis