Mes turime 320 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5214
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30344
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77670
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vilties maldoj tik Lietuva

2020 m. birželio 17 d., trečiadienis, Nr.46 (1961)

Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvo iniciatyva miesto parke penktadienį, birželio 12-ąją, artėjančios Gedulo ir vilties dienos proga buvo surengti tradiciniai tremtinių poezijos skaitymai „Vilties maldoj tik Lietuva“.

Renginį vedė Laima Strakšienė, skaudžiais ano meto prisiminimais ir net sunkiausioje situacijoje tremtinius lydėjusia viltimi pamatyti gimtinę pasidalino Vytautas Tautvaišas. Jo ir jo tėvų kartai teko didžiuliai išbandymai: okupacija, tremtis, badas, nepriteklius, vergiškas darbas, ligos, mirtys amžinojo įšalo žemėje. Net ir tie, kam nusišypsojo laimė visa tai ištverti ir sugrįžti į Lietuvą, turi daug skaudžių prisiminimų.

Eiles skaitė Juozas Juodagalvis, Gražina Jarmalytė, Bronius Lazaraitis, Stasė Tumalavičiūtė, Jolanta Jurkuvėnienė, Rimas Ankėnas, Audra Trusova.

Šniokščiantys didieji parko medžiai savo amžinaja melodija tarsi akomponavo poezijos posmams, kurie palietė kiekvieno renginyje dalyvavusio tolimiausias sielos kerteles.

Mūsų inf.