Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:738
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25868
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73194
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Streikavo mažiau pedagogų, negu organizatoriai tikėjosi

2012 m. gegužės 30 d.,trečiadienis Nr.41 (1184)

Švenčionių, Pabradės ir Švenčionėlių meno mokyklose pirmadienį vyko įspėjamasis streikas, nors rajono savivaldybė atsižvelgė į streikuojančiųjų reikalavimus, kiek tai leidžia galimybės. Penktadienį vykusiame posėdyje rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą šiais metais iš bendrojo lavinimo mokyklų mokinio krepšelio papildomam ugdymui priklausančias lėšas visu 100 proc. skirti meno mokykloms. Tiesa, tai tik sušvelnins susidariusią situaciją, bet iš esmės jos pakeisti negalės. Taip pat taryba patvirtino didesnius mokesčius už lavinimą šiose įstaigose. Pasak Švietimo skyriaus vedėjo Kęstučio Kapačinsko, nuo šių metų savarankiškomis tapusių įstaigų vadovai žinojo, kad biudžetas sumažintas, bet kelis mėnesius nesiėmė jokių priemonių išlaidoms mažinti, matyt, naiviai tikėdamiesi, kad viskas kažkaip savaime išsispręs.

Mažiau negu pusė meno mokyklų darbuotojų pirmadienį dviem valandoms buvo nutraukę darbą, protestuodami prieš atlyginimų vėlavimą, tuo tarpu savivaldybės atstovai teigia padarę viską, ką galėjo – darbuotojams (beje, pirmiesiems iš biudžetininkų) praėjusią savaitę buvo išmokėta dalis algos už balandį. Daugiau lėšų biudžete nebuvo. Dėl sumažinto biudžeto mokyklų vadovai ir savivaldybės administracija nesišvaisto nerealiais pažadais, kad įvyks stebuklas ir situacija ims keistis į gerąją pusę. Sudėtingą situacija viso rajono mastu, ne tik meno mokyklų, lemia objektyvios priežastys.

"Švenčionių krašto" inf.