Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2828
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19029
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95059
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

REPLIKA. Biudžeto išlaikytiniai išėjo į „pogrindį“...

2020 m. liepos 4 d., šeštadienis, Nr.50 (1965)

Praėjusiame numeryje rašėme, kad, gyventojams spaudžiant, Pabradėje autobusų stotyje buvo pastatytas tualetas. Deja, keleiviams iš to kol kas džiaugsmo mažai – valdžia tualetą pastatė ir užrakino. Tokie keleivių skundai redakciją pasiekė pirmadienį. Spėjama, kad raktas gali būti pas naująjį Pabradės šeimininką – kol kas laikiną, bet perspektyvoje – gal ir amžiną seniūną Albertą Razmį, kol kas dirbantį net trijose seniūnijose. Nebent Pabradės gyventojai pasipriešintų.

Trečiadienį į redakciją paskambinęs rajono gyventojas juokavo: „Laikraštyje rašėte, kad Pabradėje tualetas užrakintas. O ar žinote, kad Švenčionyse SODRA iki šiol užrakinta? Ant durų kabo lapelis su telefonu. Įsivaizduokite, reikia skambinti į Vilnių, kad įleistų į pastatą Švenčionyse“. Žmogus sakė nesuprantantis, kodėl valstybinės įstaigos iki šiol sėdi užsirakinusios – juk karantinas jau baigėsi. Labai patogu – alga eina, dirbti nereikia.

Iš tikrųjų, žmonės taikliai pastebi – į užrakintas duris mažiau interesantų beldžiasi. Daugelis valdiškų įstaigų iki šiol užrakintos. Iki šiol užrakinta ir VMI, registrų centras, o policija ir savivaldybė jau seniai ir be karantino užsirakino amžiams. Nori įsileidžia, nenori – ne. Savivaldybė ir be karantino neįsileidžia be išankstinio užrašymo net „reikalingų“ žmonių, kuriuos šventėms kaskart papurto kaip auksinius avinėlius, rėmėjais vadinamus. Sutrikęs žinomas verslininkas (sąmoningai neįvardijame, ar tai buvo vyras, ar moteris) užėjęs klausė, kada savivaldybė atsirakins ir pradės normaliai dirbti. Sakė, kad jam nepavyko susikalbėti su „iešmininkėmis“ prie durų, tai supykęs apsisuko ir sugrįžo į darbą. Mat, žmogus buvo neskaitęs mūsų laikraščio publikacijos apie tai, kad dar praėjusiais metais rajono valdžia užsirakino nuo savo rinkėjų, kad tarp rinkimų nesipainiotų po kojomis. Verslininkas negalėjo patikėti, kad nuo šiol pas merą, kaip pas Dievą, mirtingiesiems nebeužeit.

Prieš keletą dienų – dar viena identiška istorija. Vėl rajone labai žinomas verslininkas (-ė) pasidalino su mumis neišpasakyta nuostaba. Net turėdamas kvietimą į vieną skyrių, pasijuto pažemintas. Anot jo, darbuotoja prie durų į jį žiūrėjo kaip į Pilypą iš kanapių – kaip čia išdrįso ateiti iš anksto nesiregistravęs. Žmogus sakė pamanęs, kad jeigu jau kviečiamas valdininkų, tai kokia čia dar registracija. Dar labiau jį stebina tai, kad tokia tvarka savivaldybėje – amžinai, bent jau kol ši slapukų kompanija valdžioje...

(Pagal skaitytojų signalus)

 
Reklaminis skydelis