Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2272
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18473
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94503
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

REPLIKA. Durną ir pažadais prisotinsi? (Lietuvių liaudies patarlė)

2020 m. liepos 18 d., šeštadienis, Nr.53 (1968)

Karantino atrištas „pinigų maišas“ net šalies provinciją užvertė pinigais. Panaudojimo kontrolė ir pirkimų reikalavimai sumažinti iki minimumo. Vyriausybė pinigus savivaldybėms tiesiog bruka ir net neklausia, ką savivaldybės su jais darys. Gyvenk ir norėk (o gal ir turtėk), bet yra viena sąlyga – pinigus reikia panaudoti labai greitai, nėra kada nosis krapštyti ar „otkatus“ derinti. Tos savivaldybės, kurių valdžia sugeba dirbti operatyviai, gavo puikią galimybę apsitvarkyti. Bet tai – ne apie „Klipčių kompaniją“, nuo kurios atėjimo į valdžią visi remontai tapo „šimtmečio“ statybomis. Vien Švenčionėlių miesto kultūros centro remontas ko vertas – jau niekas neprisimena, kada jis prasidėjo, o juk tuometinis kultūros ministras Šarūnas Birutis buvo skyręs lėšų tiek, kad su remontu susiję specialistai stebėjosi, kaip tokią sumą reikės išleisti. Skyrė nuoširdžiai – kad netrūktų ir pastatas neužsistovėtų nebaigtas. Nei pinigų, nei remonto pabaigos. Gal būtų taip ir užkonservuotas amžinai, jeigu nepasisukęs magiškasis koronavirusas, kaip tas dosnusis Kalėdų senelis. Po karantino prie pastato pradėjo judėti po keletą žmonių.

Kitas „Klipčių eros“ paminklas – dviračių takas prie Bėlio ežero. Prieš pirmuosius rinkimus pažadėtas ir jau 6-ti metai neištesėtas. Ir štai į pagalbą atėjo virusas... Pinigai lengvai ateina, kontrolės nėra – tik dirbk. Iš karantino padarinių įveikimo fondo Vyriausybė skyrė lėšų šio dviračių tako asfaltavimui, bet ar tai padės pagaliau dviratininkams saugiai ir patogiai pasiekti ežerą, kyla abejonių, nors eidamas į merus R.Klipčius buvo prisižadėjęs rinkėjams tą taką išasfaltuoti lyg burtų lazdelės mostelėjimu. Deja, kaip vaizdžiai sakė, šiek tiek perfrazavęs patarlę, vienas žinomas švenčioniškis, mero pažadai tik kvailį džiugina. „Pažadėjo tada jaunas kandidatas į merus, o mes, seni švenčioniškiai, ir patikėjome. Tai kas mes tokie?..- ironizavo gyventojas.

Dar iki Klipčių užėjimo sutvarkytas Bėlio paplūdimys – mėgstamiausia švenčioniškių poilsio vieta. Kaip gi čia nesusigundysi pažadais išasfaltuoti dar ir dviračių taką iki pat ežero? Pažadėto 6-us metus laukia ir dar gali tekti palaukti, nes kliūtimi tapo ne pinigai, o tai, kad ši save vadinanti „jauna ir energinga“ komanda iki šiol nesugebėjo tinkamai parengti projekto.

Dviračių tako asfaltavimą netikėtai sustabdė miško gabalėlis, nesuderintas su miškininkais ar savininkais. Lyg iš netyčių iššoko skersai tako ir sustabdė. Šaltinių valdžios aplinkoje teigimu, ši problema iki šiol neišspręsta, nes niekas nenori dirbti (nepainiokite su „algą gauti“), o savų juk neversi.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis