Mes turime 273 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:120
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25250
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72576
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kodėl mero Rimanto Klipčiaus skolas antstolė taip sunkiai išieško?

2020 m. liepos 25 d., šeštadienis, Nr.55 (1970)

Pirmą kartą (2015 m.) išrinktas meru baisiai prasiskolinęs Rimantas Klipčius viešai prisižadėjo, kad dar prieš pradėdamas eiti pareigas „su skolomis susitvarkys“.

Neseniai paaiškėjo, kad ir antrą kartą, 2019 metų rinkimuose, Rimantas Klipčius, jau būdamas meru ir siekdamas antros kadencijos, vėl dalyvavo su įspūdinga skolų uodega. Oficialių, kurios matomos viešoje deklaracijoje, ir tokių, kurių ten nėra. Belieka spėlioti, kiek tokių „nematomų“ skolelių meras nuslėpė nuo visuomenės ir neatiduoda geruoju, bet viena jau išlindo kaip yla iš maišo.

Prieš keletą mėnesių rašėme, kad viena Lietuvos įmonė, išnaudojusi visas galimybes, bet taip ir neatgavusi iš mero skolos, pateikė teismui civilinį ieškinį. Teismas ieškinį tenkino ir pavedė vykdyti antstolės S.Kastanauskienės kontorai.

Meras Rimantas Klipčius, kaip ūkininkas, iš vienos bendrovės metus pirko degalus ir už juos nesumokėjo. Nuo 2018 metų birželio iki 2019 metų balandžio bendrovė Rimantui Klipčiui pateikė degalų už 7325,09 Eur. Šiai bendrovei Švenčionių meras prasiskolino ne pirmą kartą, bet anksčiau iki teismo nepriėjo – kaip sakė bendrovės vadovas, tada „sūnaus skolas apmokėjo tėvukas“. Sūnus vėl prisidarė...

Ta pati bendrovė tuo pačiu adresu vežė degalų ir mero Rimanto Klipčiaus giminaičiui Evaldui. Jis bendrovei taip pat buvo nesumokėjęs 1619,76 Eur, bet, vykdydama teismo sprendimą, šią skolą antstolė stebėtinai greitai išieškojo iš ūkininko išmokų.

Tuo tarpu iš mero niekaip negali išieškoti, lyg šis nei algos, nei išmokų negautų, santaupų ir kitokio turto neturėtų. Tiesa, skolos taip pat nemenkos, bet jeigu kažkas prasiskolinusiam asmeniui teikia paskolas, kurios viršija jo turto vertę, tai turbūt ne kliūtis teismo sprendimui įvykdyti ir iš sąskaitos paimti kelis tūkstančius. Iki šiol iš skolininko mero buvo išieškota ir pervesta degalų tiekėjams tik 900 eurų.

Pridedame viešą mero turto deklaraciją – rinkėjai turi teisę žinoti, ką išrinko, o ir antstolei galbūt pravers...

Mūsų inf.