Mes turime 529 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6850
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13260
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95009
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sąvartyną tiesiai po langais truputį aptvarkė, bet trumpam

2020 m. liepos 25 d., šeštadienis, Nr.55 (1970)

Mūsų laikraštyje jau buvo rašyta, kad Švenčionėliuose, Liepų gatvės pabaigoje, prie buvusio hipodromo, palei keliuką į sodų bendriją įrengta buitinių atliekų rūšiavimo aikštelė. Tik bėda, kad aikštelę piktavaliai pavertė sąvartynu: tempia iš visų pašalių, ką kas randa nereikalingo. Nesvarbu, ar šiferis, ar baldų nuolaužos, ar statybinės atliekos, ar žemės ūkio veiklos šiukšlės. Visko ir neišvardinsi – važiuoja prabangiais blizgančiais automobiliais pro šalį, o teršia tarsi būtų kažkokie laukiniai besmegeniai. Vėjas, gyvūnai, paukščiai šiukšles taršo, nešioja po tvarkingus gyventojų kiemus – neįmanoma apsikęsti. O valdiškos institucijos kurčios gyventojų prašymams bent kiek užtikrinti tvarką.

Kai savo problemomis apšiukšlinti gyventojai pasidalino su „Švenčionių krašto“ redakcija, po publikacijos labai greitai viskas buvo sutvarkyta. Tačiau neilgam. Kurį laiką pasidžiaugus tvarkinga aikštele, vėl įsivyravo chaosas. Netoliese gyvenantys žmonės – nevilty. Nebežino nė ką daryti, nei kur kreiptis. Didžiausius maišus ar kokius griozdus iš savo automobilių tiesiai ant žemės šalia šiukšliadėžių verčiančius žmones bando gėdinti, fotografuoti, bet jie akis drasko, durnomis bobomis išvadina. Taip ir sukasi užburtas ratas: šiukšlintojų niekas negaudo, nebaudžia, aplink šiukšliadėžes niekas netvarko, o nuo kvapų ir vaizdų turi kentėti netoliese gyvenantys žmonės, kurie savo kiemuose turi konteinerius ir moka už šiukšlių tvarkymą mokesčius.

Mūsų inf.