Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3452
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13639
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89669
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono ūkinių gyvūnų augintojai ir vėl „ant ledo“

2020 m. liepos 29 d., trečiadienis, Nr.56 (1971)

Jau ne kartą rašėme, apie šiemet teikiamą paramą ūkinių gyvūnų apsaugai nuo vilkų. Į pirmą paramos etapą mūsų rajono ūkinių gyvūnų augintojai dėl rajono savivaldybės valdininkų aplaidumo nepateko, nors vilkai ne kartą įsisukdavo į avių bandas, bet NMA pateikti duomenys, matyt, buvo nepilni ir to neužteko, kad augintojams būtų mūsų Švenčionių rajonas būtų įtrauktas į sąrašą. Nors Lietuvos žemės ūkio rūmų atstovas mūsų rajone Albertas Sekonas dėjo daug pastangų. Rašė raštus į įvairias instancijas, bet, kaip sakoma, vienas lauke ne karys, tai ir šiuo atveju šis posakis tinka, nes ir į antrą etapą Švenčionių rajonas nebuvo įtrauktas.

Antram etape NMA paraiškos priimamos nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 18 d. O parama ne tokia ir maža – iki 5000 eurų, o bendra šiai paramai skirta suma – 475747 eurai. Iš aplinkinių rajonų sąraše yra Zarasų, Utenos, Molėtų ir Ignalinos rajonai, o Švenčionių rajono nėra. Kadangi paraiškas paramai prevencinėms priemonėms, apsaugančioms ūkinius gyvūnus nuo vilkų, įsigyti Nacionalinė mokėjimo agentūra priima nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 18 d., tai laiko dar yra, ir galbūt įvyks stebuklas ir Švenčionių rajonas bus įtrauktas į sąrašą. Nes vilkai jau ir šiemet paretino avių bandas, tad ūkininkų, norinčių įsirengti geresnę apsaugą nuo pilkių užpuolimų, manau, tikrai atsiras.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis