Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4409
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22953
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70279
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svečiuose pas ugniagesius

2020 m. rugpjūčio 1 d.,šeštadienis, Nr.57 (1972)

Šių metų liepos 28 d. į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą atvyko Švenčionių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus lankytojai – dvidešimt (6-14 metų amžiaus) vaikų ir juos atlydėjusios darbuotojos.

Susitikimas su lankytojais vyko atviroje teritorijoje, laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytų rekomendacijų, kur smalsieji lankytojai laisvai apžiūrinėjo į kiemą išvarytas gaisrines autocisternas, o budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Oleg Levickij pristatė ir jose esančią gelbėjimo darbams ir gaisrų gesinimui skirtą gaisrinės įrangą. Tarnybos vyresnioji inspektorė Ieva Laurinavičienė svečius supažindino su Švenčionių gaisrinės istorija, papasakojo apie ugniagesio gelbėtojo profesiją. Dalinosi savo žiniomis, patirtimi ir galimybėmis renkantis profesiją.

Susitikimo pabaigoje atsakyta į gausius lankytojų klausimus apie gaisrinę saugą ir saugią gyvenseną. Visi dalyviai turėjo galimybę trumpam pabūti ugniagesiu gelbėtoju, gesinančiu gaisrą, ir tiesiogiai išbandyti gaisrų gesinimo įrangą.

PAGD prie VRM Vilniaus PGV Švenčionių PGT inf.