Mes turime 637 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5685
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24106
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105855
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kada tinkamiausias metas kurti? Ogi per karantiną!

2020 m. rugpjūčio 1 d.,šeštadienis, Nr.57 (1972)

Palūšėje Aukštaitijos verslo centre liepos 24-26 dienomis vyko Sauliaus Paukštės dirbinių paroda „Karantinas“. Ir tikrai – tiesiogiai susijusi su karantinu. Kadangi įsisiautėjus koronavirusui daug kur darbai sustojo, buvo skelbiamos prastovos, S.Paukštė taip pat buvo priverstas kurį laiką užsidaryti namuose. Bet, kaip sakoma, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Atsirado daugiau laisvo laiko kūrybai ir Saulius su užsidegimu ėmėsi savo mėgstamo laisvalaikio užsiėmimo ir prikūrė įvairiausių grožybių: peilių, šaukštų ir kaukių. Šįkart meistrą daugiausia užkabino kaukės, kurios sudomino ne vieną parodos lankytoją.

S.Paukštės kūryba Aukštaitijos verslo centre pristatoma antrą kartą, tad autorius jau turi čia nemažai gerbėjų, mėgstančių ne tik pasižiūrėti į gražius bei praktiškus daiktus, bet ir jais papuošti savo namus, pritaikyti buityje ar laisvalaikiui. Medžiotojams ir žvejams, žinoma, didžiausią įspūdį daro peiliai. Kiekvienas jų – unikalus, meistro rankomis sušildytas, tikras meno kūrinys. Bet tuo pačiu ir funkcionalus daiktas, puikiai pritaikomas kasdieniame gyvenime. ar vertinga dovana. O jau šaukštų, šaukštelių įvairovė! Didelių ir mažesnių, raitytomis ir raižytomis rankenomis. Daugelis šių eksponatų jau pirmąją parodos dieną rado savo namus: kas verdamą uogienę sakė maišysiąs, nes labai patogu suktą rankeną pirštu užkabinti, kas tiesiog meno kūrinėliu papuoš virtuvę.

Daugelio lankytojų akį traukė ir įvairiausių formų bei pavidalų kaukės. Per karantiną Saulius sakė daugiausia jų pridrožęs. Nei iš anksto braižęs, nei maketavęs, pats medis diktavęs kurlink autoriui sukti. Ir čia nė vienos vienodos, kiekviena išsiskiria ir savita forma, ir „veido“ išraiška. Po parodos kaukių taip pat gerokai sumažėjo – jos irgi surado naujus namus.

Parodos atidaryme apsilankė ir būrelis garbių svečių, kurie džiaugėsi, kad Aukštaitijos verslo centras po savo stogu priglaudžia ne tik verslininkus, kūrybininkus, sudarydamas jiems idealias sąlygas darbui bei poilsiui, bet ir organizuoja renginius, edukacijas, parodas, harmoningai įsiliedamas į kultūrinį ir visuomeninį regiono gyvenimą. O Aukštaitijos verslo centro steigėjai Linas Perveneckas ir Vaidotas Petronis savo ruožtu pasidžiaugė, kad jų veikla pilna gyvybės, reikalinga žmonėms ir į centrą kelius randa vis daugiau ir daugiau žmonių.

S.Paukštės parodos „Karantinas“ atidarymo metu vyko gyvas bendravimas, mezgėsi kontaktai, įvairios idėjos tiesiog sklandė ore, tad ir autoriui, ir dalyviams beliko jas pasigauti ir ateityje įgyvendinti.

Irena POŽĖLIENĖ