Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4639
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29769
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77095
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Toliūnuose atvertas 9-asis „Langas į širdį“

2020 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis, Nr.58 (1973)

Gražiai simboliškai „Langas į širdį“ pavadinta meno kūrėjų šventė šeštadienį, rugpjūčio 1 d., jau devintą kartą sukvietė poezijos ir muzikos gerbėjus į prie gražaus Siesikų ežero esantį Toliūnų kaimą. Kadangi šiemet minime 100-ąsias poeto Pauliaus Širvio gimimo metines, tai ir devintoji meno kūrėjų šventė „Langas į širdį“ buvo skirta Pauliui Širviui. Buvo paskelbti net du konkursai: poezijos „Sielos beržynas“ ir fotografijos „Aš beržas“.

Šventė prasidėjo ugnies uždegimu prie balto angelo Toliūnų kaimo pradžioje. Angelą sukūrė šventės „Langas į širdį“ sumanytojas ir organizatorius, poetas, fotomenininkas Albinas Kuliešis. Prieš prasidedant poetinei muzikinei šventės daliai, buvo įteikti apdovanojimai konkursų nugalėtojams. Sėkmingas buvo fotografijos konkursas Švenčionių rajono fotografams. Pirmąją vietą laimėjo Algis Jakštas, o trečiąją Benedikta Jakštienė. Po apdovanojimų įteikimų savo kūrybą skaitė į šventę atvykę poetai ir literatai, o poetinę-muzikinę šventės dalį programa „Įprasmintas laukimas“ pradėjo poetas Algis Jakštas ir saksofonininkas Stasys Montrimas (Švenčionių r.). Po to dainavo Ilona Papečkytė (Kaunas), Rima Zudienė (Ukmergė). Susirinkusieji į šventę pamatė premjerinį spektaklį pagal Pauliaus Širvio eiles „Tik ilgesį palik“ (režisierius Jonas Buziliauskas). Po to vėl skambėjo dainos. Dainavo Saulius Kuliešius, o po jo duetas iš Dusetų Margarita Simokaitė ir Eglė Kuzmienė.

Mūsų inf.

 

Saksofonininkas Stasys Montrimas ir poetas Algis Jakštas šventėje „Langas į širdį“.