Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4016
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20217
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96247
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelegalius rūkalus bandė permesti per apsauginę tvorą

2020 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis, Nr.60(1975)

Šeštadienį vakare Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai, žvalgydami savo atsakomybės ruožą, vaizdo stebėjimo sistema užfiksavo per apsauginę tvorą mėtomas dėžes.

Link  Jančiūnų kaimo buvo nusiųsti patrulių ekipažai, kurie blokavo vietovę, pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi.

Tris vyrus, kurie Lietuvos pusėje gaudė iš Baltarusijos metamus rūkalus pasieniečiai sučiupo už keliasdešimties metrų nuo sienos. Paaiškėjo, kad tai 18 ir 24-erių Rokiškio gyventojai bei 33 metų jonavietis.

Šalia sulaikytų vyrų rasti 8 ryšuliai, kuriuose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk City QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Rūkalų pakuotės buvo sudėtus į tvirtus polietileninius maišus, kurie surišti tarpusavyje ir, sumeistravus savadarbes petnešas, pritaikyti nešti ant pečių.

Visi trys vyrai po apklausų buvo uždaryti į areštinę. Sekmadienį jiems skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti bei dokumentų poėmiai.

Dėl kontrabandos Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrams už padarytą nusikalstamą veiką gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis