Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2095
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18296
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94326
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nuostabus laikas pajūryje

2020 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis, Nr.61(1976)

Nuo metų pradžios su nekantrumu kaip laukėme vasaros, kad galėtume organizuotai su likimo draugais nuvykti savaitei prie jūros. Tai vienintelė proga, kada mes, žmonės, turintys regos negalią, galime pasirūpinti savo sveikata, emocine būsena, svarbiausia, pabūti kartu.

Dar sausio mėnesį žinojome, kad vyksime bei gyvensime naujoje vietoje. Mums, blogai matantiems, tai naujas iššūkis, nes nepažįstama aplinka, reikia naujai įvertinti savo gebėjimus orientuotis savarankiškai. O dar tas nelaimingas ilgas karantinas. Jis mus paveikė visokeriopai: negalėjome laiku patekti pas gydytojus, susitikti ar bendrauti su artimaisiais. Vieniems gyvenantiems tai buvo labai sunkus periodas. Su nekantrumu laukėme karantino pabaigos. Pagaliau sulaukėme žinios, kad pandemijos metu skelbti apribojimai švelninami ir mes galėsim vykti ilsėtis prie Baltijos jūros. Deja, kai kurie organizacijos nariai pabūgo galimų pasekmių ir organizuojamos išvykos atsisakė. Taip sulaukėme liepos 27 dienos gražaus ryto. Rinkomės prie organizacijos būstinės, kur laukė ištaigingas UAB ,,Meterorit turas“ autobusas. Prieš įlipant į autobusą, organizacijos pirmininkė Stasė Mažuolienė darsyk išdezinfekavo saloną, turėjo specialaus skysčio rankų dezinfekavimui. Pagaliau mūsų didelis būrys, net 50 žmonių, pajudėjo Šventosios pusėn.

Smagu susitikti su senais pažįstamais, o pats laikas neprailgo kelionės metu. Štai mes Šventojoje prie ,,Žaros“ poilsio namų. Prie įėjimo naujai įrengtas pandusas bei turėklai neįgaliesiems. Įsikūrėme ir skubėjome pasisveikinti su jūra, juk oras nuostabus. Nė nespėjome apsižiūrėti, kai atėjo rugpjūčio 3 diena – laikas grįžti namo. Ką veikėme visą savaitę – grupelėmis, padėdami vieni kitiems, eidavome pasivaikščioti pajūriu, mėgavomės saulės, smėlio ir vandens malonumais, važiavome į Palangą, klausėme įgarsintų knygų ar žurnalų. Kieno geresnis matymas, bandėme ieškoti gintarėlių, nes dvi naktis buvo labai audringa jūra.

Vasaros išvyka į pajūrį organizuota padedant Švenčionių rajono savivaldybei, vykdomo projekto ,,Socialinės reabilitacijos neįgaliesiems bendruomenėje ,,Kitoje šviesoje“ lėšomis, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narės Vidos Rastenienės pinigine parama, LASS vasaros poilsio rėmimo programos lėšomis bei asmeninių vykstančiųjų lėšomis. Visa kelionės kaina: 1152 eurai autobuso nuoma ir 4900 eurai apgyvendinimo išlaidos poilsio namuose „Žara“.

Visų dalyvių vardu dėkojame visiems padėjusiems mums, blogai matantiems, ir mūsų šeimos nariams pabūti kartu, pailsėti prie jūros, atgauti dvasinę pusiausvyrą. Tikimės išgyventi ir sekančiais metais vėl važiuoti drauge.

Išvykos dalyvės

Vida, Aldona, Rėnė, Alicija, Galina

 
Reklaminis skydelis