Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2096
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12283
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88313
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pristatyta neįgaliųjų draugijos veiklos ataskaita

2020 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis, Nr.61(1976)

Kaip ir kiekvienais metais Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos ataskaitinis susirinkimas vyko Švenčionių miesto kultūros centre, kuriame dalyvavo draugijos nariai iš Pabradės, Švenčionių, Švenčionėlių ir Adutiškio. Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projekto veiklos ataskaitą ir revizijos komisijos aktą pristatė draugijos pirmininkė Teresa Špakova. Labai liūdna, kad susirinko mažai narių, kad nesulaukėme iš sėdinčiųjų salėje klausimų, patarimų, pastabų. Po ataskaitos pristatymo susirinkusiems koncertavo meno vadovo Rimanto Ankėno vokalinis ansamblis „Upelė“ ir Janinos Demidovos humoro grupė „Praeities aidai“.

Mūsų asociacija rašo projektus ir gauna finansavimą griežtai pagal projekto numatytas veiklas, iš projektinių lėšų yra organizuojamos užimtumo paslaugos. Biudžeto lėšos naudojamos projekto vykdytojų atlygiui, socialiniam draudimui ir garantiniam fondui, ryšių, interneto ir komunalinių paslaugų, transporto išlaidoms apmokėti. Visa apskaita vedama tvarkingai ir teisingai, du kartus per metus buhalteriją tikrina Švenčionių miesto savivaldybės specialistai.

Noriu priminti, kad draugijos nariu gali tapti visi neįgalumą turintys asmenys arba pensinio amžiaus žmonės. Reikia atvykti į draugiją adresu: Stoties g. 16, Švenčionys. Su savimi turėti neįgaliojo arba pensininko pažymėjimą. Stojamasis nario mokestis – 2 Eur, metinis nario mokestis – 3 Eur. Kiekvienas narys privalo aktyviai dalyvauti draugijos veikloje, laikytis nustatytų įstatų, laiku mokėti nario mokestį (pirmas pusmetis). Narių patogumui visada bendradarbiaujame su seniūnijomis, kur galima susimokėti nario mokestį. Vadovaujantis draugijos įstatais, narys, nemokantis nario mokesčio du metus iš eilės, yra automatiškai išbraukiamas iš sąrašo.

Draugija teikia transporto paslaugas vizitui į gydymo įstaigas, užsakyti šią paslaugą galima iš anksto paskambinus tel. 8 618 65870, (8 387) 51363 arba el.paštu: ndraugija@gmail.comiki 14.00 val.

Draugijos nariai rajono ribose vežami po 0,05 Eur už kilometrą, už rajono ribų – 0,18 Eur už kilometrą.

Kartą per metus organizuojamas penkių dienų poilsis Šventosios socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems centre. 2020 metais išvyka numatyta rugsėjo 16-21 dienomis.

Galima organizuoti ekskursijas, tik reikia patiems nariams apmokėti transporto išlaidas.

Kviečiu visus draugijos narius aktyviai bendradarbiauti, dalyvauti draugijos renginiuose, skambinti, teirautis, nes tik visi kartu galime pasiekti gerų rezultatų. Visa informacija apie draugijos veiklą yra skelbiama Facebook Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos puslapyje.

Nuoširdžiai dėkoju visiems dalyvavusiems ataskaitiniame susirinkime. Būkite aktyvūs, stiprūs ir sveiki.

Teresa ŠPAKOVA

Neįgaliųjų draugijos pirmininkė

 
Reklaminis skydelis