Mes turime 435 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2478
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27608
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74934
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kino diena Švenčionyse: nemokami filmų seansai visai šeimai

2020 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienis, Nr.62 (1977)

Festivalio „Kino pavasaris“ ir partnerio TV3 organizuojamas vasaros projektas „Kino karavanas“ sugrįžta į Švenčionis išlydėti vasaros. Rugpjūčio 30 d. miesto parke įvyks net trys nemokami seansai, tarp kurių du skirti visai šeimai.

 

16 val. „Mano mažoji sesutė Mirai“;

18 val. „Suteik man sparnus“;

20.15 val. „Vasara“.

 

Kino dieną pradės „Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“ nominuotas filmas „Mano mažoji sesutė Mirai“, kuris patiks animacinių filmų ir anime mėgėjams. Japonų meistro Hayao Miyazaki filme rodoma, kaip gali susiklostyti šeimos santykiai, kai gimus jaunesniajai sesutei keturmetis brolis jaučiasi atstumtas ir pradeda pavyduliauti. Tėvams šis filmas sukels daug minčių ir padės atsakyti sau į kai kuriuos klausimus. Seanso pradžia – 16 valandą.

Vaidybinis nuotykių filmas visai šeimai „Suteik man sparnus“ užburs fantastiškais Norvegijos ir Prancūzijos vaizdais. Jis pasakoja apie nuo vaizdo žaidimų ir interneto priklausomą Tomą, kuriam vasaros atostogos gamtos apsuptoje tėčio fermoje atrodo tarsi košmaras. Be to, tėtis dar ir iš pažiūros kvanktelėjęs ornitologas. Jo gyvenimo projektas – išsaugoti nykstančią žąsų rūšį savo lengvu savadarbiu lėktuvėliu jas išmokant migruoti.

Berniukas Tomas ilgainiui užmezga ypatingą ryšį su vienu iš sparčiai augančių žąsiukų, mokydamas jį skraidyti. Netrukus tėvas su sūnumi leisis į nutrūktgalviškiausią kelionę paukščių migracijos keliais. Seanso pradžia – 18 val.

Meilė ir rokenrolasRomantiškas ir maištingas filmas „Vasara“ – tai istorija apie meilę, draugystę, rokenrolą, legendinės grupės „Kino“ šaknis ir jos lyderį Viktorą Cojų. Kanų kino festivalyje „Vasara“ buvo apdovanota už geriausią garso takelį. Filmo cenzas – N-13.  20.15 val. „Vasara“.

Tik ką prasidėjusio 9 dešimtmečio vasarą, kai Leningrado pogrindyje griaudi roko muzika, susitinka trys žmonės. 19-metis, vėliau grupės „Kino“ lyderiu tapsiantis Viktoras Cojus, jo tuometinis stabas Maikas Naumenko („Zoopark“) ir jo gražuolė žmona Natalija Naumenko net neįtaria, kad ši vasara bus lemtinga, o jų draugystė, kaip ir jie patys, taps nemirštančia legenda.

Rugpjūčio 15 d. sukako 30 metų nuo V. Cojaus žūties autokatastrofoje netoli Rygos.