Mes turime 419 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3820
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20021
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96051
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bundančios gamtos magija

2020 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis, Nr.67 (1982)

Stebimės fakyrų, magų kuriamais stebuklais, bet, ko gero, pats didžiausias kūrėjas yra gamta. Ypač tas magiškumas jaučiamas ryte prieš saulėtekį ir saulei tekant.

Pirmadienį pagaliau sutapo ir mano svajonė fotografuoti rūkus, ir gamtos dovanotas fantastiškas rudens rytas. Kaip visada išvažiavau beveik valanda iki saulės tekėjimo. Švenčionėliai skendėjo rūke, rūkas buvo ir iki Švenčionių, o paskui važiuojant link Stanislavavo staiga dingo. Vėl prašoviau pasirinkdamas kryptį – pagalvojau, bet kai privažiavau Stanislavavą, pamačiau dešinėje pusėje link Tebėriškės boluojantį rūką. Pavažiavęs link Jasiūnų, sustojau. Pirmas malonus siurprizas buvo stirnų trijulė rūko fone. Kai padariau keletą kadrų, jos neskubėdamos nubidzeno į apačią, o aš, pasistatęs trikojį su fotoaparatu, ėmiau fotografuoti. Vaizdas keitėsi lyg kaleidoskope. Bangavo rūkas, vis ryškiau švito debesys. Sėkmė buvo dar ir tai, kad patekėjusi saulė paniro į debesį, ir aš turėjau daugiau laiko pasidžiaugti ryto magija. Tylą kartkartėm nutraukdavo gervių šūkaliojimas, matyt, ne visos dar išskrido į „susirinkimo“ vietas. Tose vietose gervių šimtai, o gal ir tūkstančiai susirenka... Pasigrožėjęs rūkų magija, išvažiavau toliau. Dar ir kitur padariau gerų fotografijų, bet net ne gerose fotografijose esmė, jų per savo 50 fotografavimo metų padaryta daug, bet galimybėje pasigrožėti ryto rūkais ir didžiausio menininko – gamtos – kuriamais stebuklais.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis