Mes turime 137 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:614
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4007
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51333
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kai kurie prašymus skirti paramą teikę Švenčionių gyventojai sulauks žinių iš VMI

2020 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis, Nr.68 (1983)

Apie 260 Švenčionių r. savivaldybės gyventojų gaus VMI pranešimus

Artimiausiu metu apie 260 Švenčionių r. savivaldybės gyventojų, o iš viso beveik 11,5 tūkst. šalies gyventojų, kurie užpildė popierinius prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai ir juos atsiuntė paštu, gaus VMI pranešimus. Visus VMI pranešimus gyventojai gali pamatyti prisijungę prie Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS).Pranešimuose gyventojai matys pateiktuose prašymuose įrašytus paramos gavėjus ir galės patikrinti, ar visi teikti duomenys teisingi. Nesinaudojantys EDS, pranešimus gaus paštu, oficialiu registracijos adresu.

Tais atvejais, kai VMI informuotas gyventojas prašymo neteikė, t.y. prašymą, galimai pasinaudojęs gyventojo asmens duomenimis, pateikė kitas asmuo, apie tai galima pranešti prisijungus prie Mano VMI (skiltis „Paklausimo pateikimas“) arba raštubet kuriam VMI aptarnavimo padaliniui.Pernai dėl galimai neteisėtai skirtos paramos gauti 62 pranešimai, iš kurių 43 - Policijos departamentui.

Šiemet prašymus skirti pajamų mokesčio dalį paramai pateikė apie 254 tūkst. gyventojų, iš kurių kone 90 proc. tai padarė elektroniniu būdu (pernai tokiu būdu prašymus teikusių buvo 77 proc.). Įvertinus ir ankstesniais metais pateiktus prašymus pajamų mokesčio dalį skirti 2020 metais, viso šiemet paramos teikėjais taps apie 512 tūkst. gyventojų.

Primename, kad pernai daugiau nei 3 tūkst. Švenčionių r. savivaldybės gyventojų paramai skyrė 86,6 tūkst. eurų, iš jų 5,5 tūkst. eurų - politinėms partijoms. Gyventojų skirta pajamų mokesčio dalis paramos gavėjams pervedama kasmet lapkričio mėn. 

Vilniaus AVMI inf.