Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5334
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15521
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91551
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Arnoldo sukurtas dviratis „važiuoja“ Vilnelės upe

2020 m. rugsėjo 19 d., šeštadienis, Nr.70 (1985)

Ne tiek ir daug kuriančių žmonių iš provincijos gali pasigirti, kad jų kūriniai yra pastatyti Vilniuje, o štai mūsų laikraščio skaitytojams gerai pažįstamas Arnoldas Samogitas tą padaryti gali. Jo sukurta stimpankinė skulptūra „Dviratis“ rugsėjo 12 d. buvo pastatyta Vilnelės upėje. Iš skulptūros autoriaus Arnoldo SAMOGITO lūpų – apie pačią ceremoniją.

- Kaip „Dviračio skulptūra iš baro „Garinis angelas“ keliavo iki Vilnelės?

- Apie „Dviračio“ kūrimo eigą jau rašėte, tad prie to negrįšiu. Minėjau ir tai, kad sukurta skulptūra buvo nuvežta į Vilniuje esantį barą „Garinis angelas“. Įboginti didžiulį dviratį į barą nebuvo lengva, bet vargais negalais tai padarėme. Tuo pačiu būdu šeštadienį, rugsėjo 12 d., ir į lauką išnešėme. Užsakovas - „Garinio angelo“ savininkas Donatas Dubauskas, kuriam ir kilo mintis įamžinti stimpanko meno kryptį, ir ratukus primontavo, nes nešti skulptūrą tuos pusantro kilometro būtų buvę nelengva...

Susirinkome prie „Garinio angelo“. Iš ten ir pajudėjo ekstravagantiška procesija su skulptūra link Vilnelės. Skulptūrą buvo nuspręsta statyti Vilnelėje, Užupio respublikos teritorijoje. Beje, Donatas Dubauskas yra stimpanko ambasadorius Užupio respublikoje.

Kurdamas skulptūrą, aš turėjau visišką laisvę, nes Donatas Dubauskas tik išreiškė norą, kad stimpankinėje skulptūroje būtų senovinis dviratis.

- Ar daug žiūrovų sutraukė jūsų procesija?

- Buvo nemažai. Buvo ir fotografuojančių, ir filmuojančių.Ir kalbino mus, ir plojo. Japonai ir kinai turistai lakstė aplink filmuodami. Per Vilnelę perėjome tilteliu, nes statyti skulptūrą buvo suplanuota ties pagrindine Užupio kavine. Žinoma, statant skulptūrą, vyrams teko ir į vandenį bristi... Net ir fotografai kai kurie brido į vandenį. Ir štai skulptūra stovi, vanduo palengva ima sukti ratą. Džiaugiausi, kad techninis sprendimas pasiteisino: prie stipinų virinau plokšteles, pasukdamas jas tam tikru kampu. Guolius sudėjau naujus. Žodžiu, esu patenkintas savo darbu.

- Ar malonu buvo matyti savo kūrinį, stovintį Vilnelėje?

- Tuo momentu – taip . O šiaip smagu buvo susitikti su bendraminčiais. Smagu, kad stimpanko judėjimas plečiasi. Tai – ne pirmas mano skurtas darbas Vilniuje. Mano sukurta skulptūra puošia ir „Garinį angelą“. Smagu, žinoma, kad ir provincijos žmogaus darbai yra sostinėje, - baigdamas mūsų pokalbį sakė Arnoldas.

Naujos kūrybinės sėkmės jam, naujų idėjų!

Algis JAKŠTAS

 
 
Reklaminis skydelis