Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3444
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13631
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89661
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. rugsėjo 19 d., šeštadienis, Nr.70 (1985)

Nuo 2020-09-01 iki 2020-09-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 249 informaciniai pranešimai, pradėta 17 ikiteisminių tyrimų, surašyti 85 administracinio nusižengimo protokolai, rajono teritorijoje registruoti 87 greičio viršijimo atvejai.

 

Keturratininko gaudynės baigėsi policijos pergale

Rugsėjo 1 d. 12.15 val. Žeimenos gatvėje, Švenčionėlių mieste, policijos ekipažas pastebėjo važiuojantį keturratį be valstybinio numerio. Stabdomas keturračio vairuotojas nestojo ir pradėjo bėgti, tačiau nuvažiavus apie 3 km buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad keturratis nustatyta tvarka neregistruotas, neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu bei neturi privalomosios techninės apžiūros. Keturračio vairuotojui, gimusiam 1981 metais, už minėtus nusižengimus gresia bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto eurų. Tačiau už tai, kad nepakluso uniformuoto policijos pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam ir nustatytą tvarką atitinkančiam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

Beje, rugsėjo 5-6 d. S.Pašaminės kaime taip pat siautėjo keturratininkai: lakstė po miškus, ūkininkų laukus, „suko saulutes“ pasėliuose. Tik policijos pareigūnų turbūt niekas neiškvietė.

 

Vagystės iš namų

Rugsėjo 1 d. apie 13.30 val. Mokyklos g., Naujo Strūnaičio k., Švenčionių r., atrakinus namo durų spyną, buvo patekta į namą, ir iš piniginės pavogta 600 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 9 apie 11.00 val. Aukštaičių g., Cirkliškio k., Švenčionių r., dienos metu buvo apvogta sodyba, dingo pinigai. Garbaus amžiaus nukentėjusioji pastebėjo, kad iš kiemo išėjo dvi romų tautybės moterys. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 12 d. apie 15.00 val. pastebėta, kad Ziboliškės k., Strūnaičio sen., Švenčionių r., apvogta sodyba, dingo pinigai – 270 eurų. Kaimynai matė, kaip iš kiemo išėjo dvi nepažįstamos moterys. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Švenčionėliuose siautėjo neblaivus jaunuolis

Rugsėjo 2 d. 21.36 val. gautas pranešimas, kad Mokyklos gatvėje, Švenčionėlių mieste, jaunuolis, gimęs 1997 metais, iš chuliganiškų paskatų, būdamas neblaivus (1.35 prom girtumas) mediniu pagaliu sumušė prie namo kiemo stovėjusį vyrą, gimusį 1988 metais, bei kumščiais trenkė kitam vyrui, gimusiam 1977 metais, į veidą, dėl ko pastarasis patyrė fizinį skausmą. Be to, apdaužė metaliniu kampainiu pravažiuojantį automobilį „Audi“, priklausantį 1999 metais gimusiam jaunuoliui, apgadino vairuotojo pusės dureles, statramstį, stogą ir pro atidarytą vairuotojo pusės langą apgadino vairą. Įtariamasis sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

 

Smurtas šeimose

Rugsėjo 5 d. apie 20.30 val. Žemutinėje g., Švenčionėlių m. bute, vyras, gimęs 1977 metais, išgertuvių metu su metaliniu strypu trenkė sugyventinei, gimusiai 1981 metais, į galvą, nugarą, spyrė koja, taip nukentėjusiai sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 7 d. 19.39 val. gautas pranešimas, kad Algirdėnų k., Magūnų sen., Švenčionių r. sūnus, gimęs 1975 metais, sumušė savo tėvą, gimusį 1953 metais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 13 d. apie 7.40 val. gautas pranešimas, kad Žemutinėje gatvėje, Švenčionėlių mieste, pranešėjos, gimusios 1981 metais, neblaivus sugyventinis, gimęs 1977 metais, konfliktuoja, išiminėja buto durų spyną, bei spyrė jai su koja, taip sukėlė nukentėjusiai fizinį skausmą. Iki atvykstant policijos pareigūnams, smurtautojas pasišalino. Dėl smurto artimoje aplinkoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Nugvelbė degtinės butelį

Rugsėjo 8 d. 11.18 val. gautas UAB „Palink“ pareiškimas, kad parduotuvėje „Iki“, esančioje Arnionių g., Pabradės mieste, peržiūrėjus vaizdo įrašus, nustatyta, kad 2020-08-28 10.53 val. buvo pavogtas vienas butelis degtinės 0,5 litro talpos. Žala 7.99 Eur. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Penkiese talžė vieną

Rugsėjo 12 d. gautas pareiškimas, kad 2020-09-12 apie 0.30 val. Trūdų k., Švenčionėlių sen., Švenčionių r., jaunuolį, gimusį 1999 metais, sumušė penki asmenys. Mušė rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, taip sukeldami nukentėjusiam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sumušimas pasivaideno...

Rugsėjo 11 16.21 val. gautas pranešimas, kad Vaiškūnų k., Cirkliškio sen., Švenčionių r., pranešėją sumušė sugyventinis, daugiau informacijos nesuteikė, padėjo ragelį. Nuvykus į įvykio vietą, nustatyta, kad policiją kvietė neblaivi, gimusi 1985 metais, policijai gerai žinoma moteris. Paaiškėjo, kad moters niekas nemušė, kodėl kvietė policiją, moteris paaiškinti nesugebėjo. Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

 

Parduotuvėje – konfliktas dėl kaukės

Rugsėjo 11 d. 16.56 val. gautas pranešimas, kad Arnionių g., Pabradės mieste, esančiame prekybos centre „Iki“ pirkėja buvo be kaukės, konfliktuoja, vengia ją užsidėti. Nustatyta, kad moteris, gimusi 1976 metais, buvo parduotuvėje be kaukės, nusiteikusi konfliktiškai, aiškindama, kad jos negalia jai leidžia nedėvėti kaukės, tačiau gydytojo pažymos dėl kvėpavimo takų ligos, nepateikė. Jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

 

Neblaivus vairuotojas „neįsipaišė“ į posūkį

Rugsėjo 11 d. 20.22 val. gautas pranešimas, kad Trabučių k., Pabradės sen., Švenčionių r., važiuojant nuo Pabradės link Kabakėlio k., pravažiavus apie 1 km, staigiame posūkyje nuo kelio nuvažiavęs automobilis „Opel“. Pranešėjui pasirodė, kad automobilio vairuotojas neblaivus. Nuvykus į įvykio vietą, minėto automobilio vairuotojui, gimusiam 1992 metais, nustatytas 1,39 promilių girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio dviejų šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

 

Vairavo neblaivus

Rugsėjo 13 d. apie 12.32 val. kelyje Vilnius- Zarasai sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojui, gimusiam 1952 metais, nustatytas 1,82 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Iš neblaivaus vairuotojo atėmė raktelius, o patį pridavė policijai

Rugsėjo 13 d. apie 17.50 val. gautas pranešimas, kad Dvaro g., Zalavo k., Vincentavo stotelėje, pranešėja iš neblaivaus automobilio AUDI vairuotojo atėmė raktelius. Laukia. Atvykus į vietą Vilnius- Švenčionys- Zarasai 59-ajame kilometre, autobusų stotelėje stovėjo du automobiliai: „Volvo“, prie kurio buvo pranešėja ir jos draugas, ir „Audi 80“, šalia kurio buvęs vairuotojas, gimęs 1973 metais, pamatęs pareigūnus, bandė šalintis į mišką. Jam nustatytas 2,91 promilių girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Moterį žiauriai sumušė pažįstamas

Rugsėjo 14 d. 12.26 val. į Švenčionių rajono policijos komisariatą su pareiškimu kreipėsi policijai gerai žinoma moteris, gimusi 1990 metais, kuri nurodė, jog 2020-09-12 apie 19.00 val. Stoties g., Švenčionių mieste, ją sumušė iš matymo pažįstamas vyras – pagriebęs už plaukų, parklupdė ant kelių, mušė rankomis į veidą, kojomis spardė į įvairias kūno vietas. Nukentėjusiai nustatytas kairės pusės apatinio žandikaulio lūžimas, daugybiniai kūno sumušimai. Dėl sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis