Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2211
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12398
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88428
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Trepsio“ šokėjai galėtų šokti iki paryčių

2020 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis, Nr.71 (1986)

Bičiulių būrys, gyvenimas muzikos ir šokio ritmu, koncertai Lietuvoje ir – iki įsisiautėjant koronavirusui – išvykos į festivalius užsienio šalyse. Toks gyvenimo būdas vyresnių žmonių šokių kolektyvo „Trepsis“ nariams leidžia ištrūkti iš kasdieninės rutinos, vienatvės gniaužtų, atsigauti, užmiršti įvairias negandas.

„Trepsio“ vadovė Jolanta Razmienė sako, kad šių žmonių nusiteikimas ir energija verti pagarbos: „Ištvermės mūsų kolektyvo nariai turi tiek, kad ohoho! Dainų šventėse visą dieną atšokę, jie grįždami namo autobuse dainuoja, o vaikų ansamblio nariai, atvirkščiai, išvargę snūduriuoja.“

Ne veltui švenčiant ansamblio 30 metų jubiliejų daugelis kartojo, kad ne ansambliui, o šokėjams tiek metų. Pasitempę, tautiniais drabužiais pasipuošę, aktyviai koncertinėje veikloje dalyvaujantys šokėjai neleidžia sau pasenti.

 

Repeticijos – atgaiva sielai

Galbūt per repeticijas kolektyvo šokėjai liūdnas mintis ištrepsi ir skambant trankiai liaudies muzikai pasikrauna energijos?

Pasak vadovės, kolektyvo veikla padeda žmonėms pajusti, kad gyvenimas dar nesibaigia, kai užauginti vaikai išsilaksto, baigiasi darbingas laikotarpis. Kolektyve žmonės vienas kitam padeda, daug bendrauja, keliauja, švenčia įvairias šventes.  Dalyvavimas jo veikloje nariams tampa gyvenimo būdu.

„Trepsio“ šokėjai renkasi du kartus per savaitę ir repetuoja net po pusantros valandos. Vadovė sako, kad repeticijos metu šokėjai po kelis kartus sušoka apie 10 šokių ir tikrai nesiskundžia nuovargiu. Maža to, per metus vadovė pastato penkis naujus šokius, nes senuosius šokti pabosta ir visiems norisi kažko naujo.

„Trepsio“ nariai turi savo tradicijas, mielai susiburia švęsti įvairių švenčių. „Šiems žmonėms svarbiausia pasišokti. Labai mėgsta gyvą liaudies muziką, tad pasikviečia kurią nors vietos kapelą ir, rodos, galėtų šokti iki paryčių,“ – šypsosi J. Razmienė.

 

Išmokti šokti niekada ne vėlu

„Trepsio“ vadovė sako, kad kolektyvas nepraleidžia nei vienos Dainų šventės, kasmet net po porą kartų važiuodavo į Latviją, kurioje užsimezgė graži draugystė su Latvijos lietuvių bendruomene „Bijūnas“, Rygos lietuvių vidurine mokykla. „Trepsio“ nariai yra šokę Lenkijoje, Kroatijoje. Lietuvoje ypač aktyviai koncertuoja vasaromis, kai vyksta daug renginių po atviru dangumi.

Ansamblyje šoka devynios poros. Pasak vadovės, kolektyvas visada yra atviras naujiems nariams.

Projektą „Aktuali kultūra“ įgyvendina Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo finansuojamo veiksmų programos 12 prioriteto „Techninė parama, skirta informuoti apie veiksmų programą ir jai vertinti“ ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Daugiau informacijos: www.esinvesticijos.ltir www.lrkm.lt