Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:643
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16844
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92874
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Klasikinio interjero kūrimo taisyklės

2020 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis, Nr.71 (1986)

Kas yra klasikinis interjeras? Atrodo, kad daugelis pasakytų lakoniškus apibrėžimus, jo bruožus, tačiau kai reikia tokį suskurti namuose – viskas kur kas sudėtingiau nei gali atrodyti. Juk klasikinis interjeras apibrėžiamas labai skirtingomis gairėmis, tuo pačiu – jis gali būti labai unikalus, maišytas su kitais stiliais arba vientisas.

 

Ne veltui interjero kūrimo klausimas dažniausiai paliekamas dizaineriams, kurie puikiai išmano stilių derinimo taisykles.

Spalvos – švelnios

 

Klasikinio stiliaus interjeras dažniausiai siejamas su žemiškomis, tamsiomis spalvomis, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Spalvų paletė – tikrai labai švelni, skoninga bei jautri. Šio stiliaus spalvų pagrindas, taip - dažniausiai rudas, tačiau nebūtinai tamsus. Taip pat derinami ir mėlyni, žali atspalviai... Kaip kad teigiama – dažniausiai dominuoja natūralios, gamtos spalvos.

 

Daugiau dėmesio grindims

Klasikinio stiliaus interjere reikia daugiau dėmesio skirti grindims, kurios dažnai aplinkoje vaidina labai svarbų vaidmenį. Kokios grindys geriausiai reprezentuoja klasiką? Žinoma, medinės. Ir ne jų padirbiniai, tačiau tikros, medinės grindys, kurios akis traukia ne tik savo stiliumi, tačiau ir patvarumu.

Šiuo metu prekybos centruose galima rasti ir labai šviesių, beveik baltų spalvų grindis, kurios linkusios į pilkšvumą. Ar jos taip pat gali būti derinamos klasikinio stiliaus interjere? Žinoma, juk svarbiausia – visi akcentai, o ne vienas jų.

 

Daugiau dėmesio elegancijai

Taip pat reikia kuo daugiau dėmesio skirti elegancijai, kuri tam tikra prasme kvepia prabanga. Kas tai? Dažniausiai raityti baldai, taip pat – įmantrios vazos, žinoma, knygos, kurios traukia akis ne tik savo turiniu, tačiau išpuoselėtais viršeliais. Net ir sidabriniai padėkliukai interjere gali atrodyti unikaliai. Tik reikia stengtis išvengti kičo, kadangi nuo elegancijos iki kičo – plona riba.

 

Tekstilė – daug ir jos yra visur

Jeigu modernus interjeras dažniausiai kvepia paprastumu, tai klasikinis – įmantrumu ir kuo daugiau akcentų tai parodo – tuo geriau. Ypač daug dėmesio sulaukia tekstilės gaminiai. Tai yra mielos pagalvės, žinoma, kilimai, taip pat skoningai atrodo ir visumoje derančios užuolaidos. Visus tekstilinius akcentus turi vienyti tam tikras stilius, spalva, modelis... Tik tokiu atveju namai bus tikrai harmoningi.