Mes turime 573 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3537
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21958
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103707
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nešiojamas ar stacionarus kompiuteris?

2020 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis, Nr.72 (1987)

Platus kompiuterių pasirinkimas gali gluminti. Juk visada norisi rasti geriausią kainos ir kokybės santykį. Džiugu, kad šiais laikais paieškas labai palengvina specialistai, kurie teikia nemokamas konsultacijas. Tik pirmiausia reikia nuspręsti – ar Jums priimtinesnis nešiojamas kompiuteris, kuris bus visada su Jumis, ar stacionarus, kuris dažnai pasirenkamas žaidimams bei daug vietos užimančioms programoms įrašyti.


Kainos kismas

Stacionarių kompiuterių kaina, kaip ir nešiojamų – gali labai kisti. Rasite ir už kelis šimtus, ir už kelis tūkstančius. Dažniausiai kainą lemia įrangos funkcionalumą, talpą, galingumą, baterijos laiko tarpą, korpusą bei kitas charakteristikas, kurios neatsiejamos nuo kokybės. O jeigu kompiuteris Jums reikalingas kiekvieną dieną svarbiems darbams atlikti – skirti pinigų kokybei reikia.

Žinoma, nebūtinai daugiau kainuojantis yra brangesnis, tačiau dažniausiai daugiau tenka mokėti už inovatyvesnę įrangą. O kuo ji naujesnė – tuo ir funkcionalumo ribos platesnės.

 

Mobilumo svarba

Ieškodami tinkamiausio tipo kompiuterio taip pat įvertinkite tai, kad nešiojami – mobilūs, o stacionarūs – ne. Kadangi šiais laikais net darbo vietos nėra apibrėžtos biuro ribų – daugeliui žmonių nešiojamas atrodo kur kas patogesnis. Dirbti su juo galima kavinėse, parkuose, visur – kur Jums patogu. Tik tokiu atveju daugiau dėmesio skirkite kompiuterio svoriui, kuris dažniausiai kinta nuo poros iki 5 ar 10 kilogramų.

Štai stacionarus neturi tokios funkcijos. Tačiau jis dažniausiai pasižymi kitomis charakteristikomis, kurios ir paskatina pirkti būtent jį, o ne nešiojamą.

 

Galingumas ir talpa

Žinoma, šiuolaikinis žmogus, kuris daug skuba ir per vieną minutę atlieka labai daug darbų ir  tikisi informaciją gauti žaibo greičiu – dažniausiai vertina galingumą. Iki šiol buvo dažnai manoma, kad nešiojami kompiuteriai skirti tik paprastiems darbams atlikti, kurie nereikalauja sudėtingų programų. Tuo tarpu stacionarūs – programoms, žaidimams, filmams su didele talpa. Šis požiūris kinta, kadangi rinkoje siūlomi mobilūs kompiuteriai taip pat galingi. Dažniausiai reikia įsigyti papildomas SSD arba kitas talpas, tačiau įdiegus daugiau atminties – kompiuteris tampa funkcionalesnis. Taigi, belieka vertinti kiekvieną atvejį individualiai.