Mes turime 356 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3159
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35535
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117284
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Socialinių darbuotojų šventė Nijolės Genytės socialinės globos namuose

2020 m. spalio 3 d., šeštadienis, Nr.74 (1989)

Rugsėjo 25 dieną, laikantis visų reikalavimų: dėvint kaukes ir laikantis saugaus atstumo, socialinės globos namuose vyko socialinių darbuotojų šventė. Šiais metais šventė buvo išskirtinė, nes įstaigos istorija ir buvusios ilgametės direktorės Nijolės Genytės pasiekimai įtakojo naujo įstaigos pavadinimo atsiradimą. Š.m. rugpjūčio 27 d. Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu Nr. A1-786 patvirtinti Nijolės Genytės socialinės globos namų nuostatai. Tai be galo didžiulis įvertinimas už nuopelnus, atsidavimą ir ypatinga pagarba už nuoširdų rūpestį žmonėmis, su skaudžiai susiklosčiusiais gyvenimo likimais.

Į šventę atvyko Nijolės Genytės šeimos nariai: vyras Juzefas Romankovas, sūnūs Danielius Genys, Augustas Genys ir Nijolės Genytės brolis Raimondas. Taip pat susirinko nemažas būrys svečių: Pabradės parapijos klebonas dr. Vladimiras Solovej, LR seimo nariai G. Kindurys ir V. Rastenis, Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotoja V. Čepukova ir socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda, Mažojo teatro akademijos direktorė S. Krivickienė ir dėstytojas P. Krivickas, Pabradės „Ryto“ gimnazijos l.e. direktorės pareigas L. Markauskienė.

Šventę pradėjo įstaigos vadovas Vytautas Vigelis, kuris nuoširdžiai pasveikino su profesine švente socialinius darbuotojus ir visus darbuotojus, dirbančius įstaigoje, nes visi dirbantieji prisideda prie globos namų gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo. Jis visiems palinkėjo šiuo metu ypač svarbaus dalyko – sveikatos.

Pabradės Švč. Mergelės Marijos Šeimų karalienės bažnyčios klebonas dr. Vladimiras Solovej pašventino Nijolės Genytės socialinės globos namų vėliavą, prieš tai sukalbėjęs maldą už visus globos namų gyventojus ir darbuotojus.

Šventę gražiais padėkos žodžiais socialiniams darbuotojams tęsė globos namų gyventoja. Po jaudinančių eilių buvo pristatytos direktorės Nijolės Genytės gražaus, turiningo ir prasmingo gyvenimo akimirkos... Tuo tarpu,gyventojai ir darbuotojai nunešė krepšį gyvų gėlių į Nijolės Genytės amžinojo poilsio vietą.

Ypač gražiai ir jaudinančiai kalbėjo Augustas Genys: „Kaip gera grįžti į namus...Mamytė globos namais tikrai rūpinosi kaip savo namais, o gal net ir labiau. Tiesiog čia buvo jos namai, šie namai jai buvo viskas...“

LR Seimo nariai G. Kindurys ir V. Rastenis įteikė įstaigos darbuotojams Seimo padėkas. Taip pat LR Seimo nariai buvo įgalioti įteikti socialinės apsaugos ir darbo ministro L. Kukuraičio padėkas.

Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotoja V. Čepukova ir socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda įteikė statulėles – sparnus – geriausiai pasižymėjusiems savo veiklos srityse darbuotojams.

Pabradės „Ryto“ gimnazijos l.e. direktorės pareigas L. Markauskienė įteikė įstaigos vadovui Vytautui Vigeliui padėką ir atminimo dovanėlę – knygą. Taip pat ji labai gražiai atsiliepė apie Nijolės Genytės nuoširdų, profesionalų bendradarbiavimą.

Įstaigos vadovas Vytautas Vigelis pasveikino jubiliatus, įteikė padėkas, užrišto juostas. Taip pat, buvo pasveikintiir apdovanoti 10, 15, 25, 30, 40 metų įstaigoje pradirbę darbuotojai.

Paskelbtos ilgai lauktos nominacijos bei įteikti apdovanojimai: Alicija Sadovskaja – geriausia socialinė darbuotoja, Jolanta Dmitrijeva – geriausia socialinio darbuotojo padėjėja, Svetlana Jakubėnienė – geriausia slaugytoja, Aina Voitkevič – geriausia slaugytojos padėjėja, Renata Saveljeva – geriausia užimtumo specialistė.

Šventės metu skambėjo užimtumo specialistų ir socialinių darbuotojų atliekamos dainos, vyko aerobikos, pantomimos grupių pasirodymai, rudens madų šou.

Šventės kulminacija – tradicinė muzikinė staigmena. Visi klausėsi gražių, negirdėtų Kęstučio Jablonskiosavo kūrybos dainų.

Visoms grupėms buvo išdalintos saldžios dovanos – tortai.

Nijolės Genytės socialinės globos namų inf.