Mes turime 574 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12830
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33879
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113000
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Projekto „Kuriame miesto istoriją II“ uždarymo renginys

2020 m. spalio 7 d., trečiadienis, Nr.75 (1990)

2020 m. rugsėjo 25 dieną prie Švenčionėlių kultūros centro vyko tęstinio projekto „Kuriame miesto istoriją II“ uždarymo renginys.

2019 metais Švenčionėlių kultūros centras įgyvendino jaunimo pasiūlytą iniciatyvą „Kuriame miesto istoriją“, tada Švenčionėlių jaunimas kartu su dailininke Ieva Voroneckyte ant AB Lietuvos geležinkeliai teritorijoje esančios betoninės pilkos tvoros 9 fragmentų tapė piešinius, vaizduojančius Švenčionėlių miesto istorinius faktus, legendas. Nuspalvinta ir pagražinta miesto viešoji erdvė jau ne kartą pasiteisino kaip jauki ir patraukli vieta rengti įvairius renginius po atviru dangumi.

Šiemet laimėtas tęstinis projektas „Kuriame miesto istoriją II“, kurį taip pat dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Švenčionių rajono savivaldybė ir vietos verslininkai.

Šių metų projekto idėja – Švenčionėlių miesto kultūros centro kieme pastatyti skulptūrą-saulės laikrodį su miesto herbo simboliu – vėžiu – ir kitais svarbiais mūsų miesto istoriniais motyvais. Vienoje iš projekto veiklų – edukacijoje su Giedriu Mazūru – jaunuoliai buvo supažindinti su skulptūra, įvairiomis atlikimo technikomis, kūrė vizualizacijas, kaip galėtų atrodyti būsimas meno kūrinys. Po kūrybinių dirbtuvių visi darbai buvo perduoti skulptoriui Mariui Zavadskui, kuris pagal jaunuolių idėjas paruošė galutinius eskizus ir modelius, ir šiuo metu gamina meno kūrinį. Skulptūra-saulės laikrodis Švenčionėlių kultūros centro kieme turėtų būti pastatyta spalio mėnesį. Ši skulptūra bus ne tik miesto puošmena, traukos objektas turistams ar miesto įvaizdžio dalis, bet ir rodys tikslų vasaros laiką.

Projekto uždarymo renginys buvo labai spalvotas, jaukus ir šiltas, kaip ir pati geru oru lepinusi diena. Gražų koncertą su daina „Labas“ pradėjo Geilė Galatiltytė (mokytoja Irena Kerulienė). Uždarymo šventėje netruko ir ritmingų šokių. Šoko šokių ir laisvalaikio studijos „Dorada“ šokėjų poros Liutauras Rinkevičius su Gabriele Trapikaite ir Ignas Gudelevičius su Gintare Jakubėnaite (vadovė Daiva Gerojimaitė). Lyriškas ir melodingas dainas dainavo Karina Pokaliuk ir Lina Rodevičienė. Visus pajudėti kvietė Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos šokėjai (vadovė Renata Grigianecienė). Šventinį žodį tarė Švenčionių rajono savivaldybės vicemerė Violeta Čepukova, kuri dėkojo už gražias iniciatyvas puošiant miestą ir palinkėjo, kad jų ateityje jų būtų ir daugiau. Šventės pabaigoje pasirodė visų laukta grupė ,,16 HZ. Na o vakaro pabaigą vainikavo įspūdingas fejerverkas.

Renginį vedė Marius Mandrik. Šventės organizatorius – Švenčionėlių kultūros centras. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Švenčionių rajono savivaldybė.

Vaida ŠVALKIENĖ

Švenčionėlių miesto kultūros centro jaunimo renginių organizatorė