Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1703
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17904
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93934
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiams pasipriešinęs kontrabandininkas gabeno daugiau kaip tūkstantį pakelių cigarečių

2020 m. spalio 7 d., trečiadienis, Nr.75 (1990)

Vėlų antradienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Švenčionių rajone, Adutiškio miestelio ribose. Čia pat eina siena su Baltarusija. Naudodamiesi nešiojamu termovizoriumi pasieniečiai tamsoje pastebėjo asmenį, kuriam, įtariama, iš Baltarusijos per sienos liniją buvo permestas ryšulys.

Ant patrulinio tako VSAT pareigūnai sulaikė 29-erių Švenčionių gyventoją. Jis elgėsi agresyviai ir priešinosi, todėl vyrą teko tramdyti fizine jėga ir surakinti antrankiais.

Jis turėjo radijo stotelę ir bandė gabenti 1100 pakelių kontrabandinių cigarečių „Minsk City MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką dabar jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinės Švenčionių rajono apylinkės teismas.

Be to, švenčioniškis neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų. Už tai jam bus skirtas įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Po apklausos vyras paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Cigaretės ir radijo stotelė saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.

 
Reklaminis skydelis