Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4075
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36451
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118200
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

VRK iš pareigų atleido priesaiką sulaužiusį apygardos rinkimų komisijos pirmininką Antaną Lašinską

2020 m. spalio 7 d., trečiadienis, Nr.75 (1990)

Į komisiją A.lašinską teikė valdanti rajoną partija „Laisvė ir teisingumas“. Ar ne paradoksas, kad TEISINGUMĄ net pavadinime deklaruojančios partijos statytinis pažeidinėja įstatymą?

VRK nariai jau turbūt krūpčioja vien išgirdę Švenčionių vardą. Dar nepasimiršo teismų virtinė po skandalingų savivaldybių ir mero rinkimų, kai dėl daugybinių pažeidimų Švenčionių rajone vos per plauką nebuvo panaikinti rinkimų rezultatai ir nepaskelbti nauji rinkimai. Tuo „vos per plauką“ tada tapo daugumos VRK narių nuovargis ir nenoras gilintis. Tada paskutinio visoje Lietuvoje Švenčionių rajono rinkimų rezultatus nedidele balsų persvara ir su išlygomis VRK patvirtino paskutinę termino dieną.

Artėjančius Seimo rinkimus paženklino naujas skandalas. Kaip ir rašėme praėjusį trečiadienį, Nalšios pietinės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Antanas Lašinskas neabejotinai pažeidė įstatymą – sulaužė rašytinę priesaiką. Sekmadienį posėdžiavusi VRK už šiurkštų įstatymo pažeidimą atleido Antaną Lašinską iš komisijos pirmininko pareigų. Pats Antanas Lašinskas savo kaltę pripažino ir atsiprašė, bet bandė teisintis vos ne „marsiečių“ diversija į socialinius tinklus. Prasikaltėlis norėjo būti atleistas „švariai“ - paties prašymu, bet dėl labai akivaizdžių ir įžūlių veiksmų buvo atleistas VRK sprendimu. Net akylai sekantys politinius įvykius asmenys negalėjo pateikti kito tokio atvejo šalies rinkimų istorijoje, kad apygardos komisijos pirmininkas būtų nušalintas dėl sulaužytos priesaikos. Švenčionys „pasižymėjo“! Ir ne tik tuo. Ant kiekvieno kampo akis bado uzurpuotos „valdžios partijos“ viešos erdvės, naudojimasis valdžia (tai vadinama korupcija), nepagarba kitiems rinkimų kampanijos dalyviams, kurie tikrai reikalingi problemose besimurkdančiai Lietuvai. Rajonui garbės nedaro tokie dalykai, kaip, pavyzdžiui, reklaminiuose stenduose užteplioti ir kitaip išdarkyti visų kandidatų plakatai, išskyrus vieną – mero atvirai remiamą. Ciniški mero patarėjo pasiteisinimai, kad teplioja ir jo plakatus, bet jis tuoj pat juos pakeičia, nieko neįtikina dėl daugelio priežasčių.

VRK sprendimu, Nalšios pietinės rinkimų apygardos komisijos pirmininke paskirta Jadvyga Samuilevičienė – savivaldybės bendrojo skyriaus vedėja.

Kokį signalą siunčia rinkėjams šie įvykiai? Labai nerimastingą. Žmonės, būkite budrūs! Į Jūsų balsus, laisvą pasirinkimą galimi pasikėsinimai gali ir toliau tęstis dar agresyvesne forma. Rajone tituluojama kaip „valdžios partija“, o šalies mastu – nereikšmingi 2 proc. galimai bandys prasiveržti į Seimą bet kokia kaina. Rajono valdžia savo ruožtu visom išgalėm stums valdyti Lietuvos ne tik mero patarėją, bet ir visą „penkių muškietininkų kombinaciją“ su keistu prisitaikėlišku sirgalių šūkiu. Kur kabo, už tą ir „serga“ - tai už Švenčionis, tai už Švenčionėlius, o pavažiuok tolėliau – jau už Ignaliną...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ