Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3207
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19408
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95438
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Spalio 11 d. vyks LR Seimo rinkimai

2020 m. spalio 10 d., šeštadienis, Nr.76 (1991)

Specifiniai šių rinkimų reikalavimai - rinkimų dieną einant balsuoti reikia turėti veido kaukę ir savo rašymo priemonę. Keistai rinkimų organizatoriai nusprendė sutaupyti. O jeigu žmogus ateis be tušinuko, ar jam neleis atlikti pilietinės pareigos?

Švenčionių rajonas ir prieš rinkimus gėdingai „pasižymėjo“: likus savaitei iki rinkimų už šiurkščius pažeidimus iš apygardos komisijos pirmininko pareigų buvo atleistas priesaiką sulaužęs Antanas Lašinskas (mero partijos statytinis). Taip stengėsi įsiteikti valdžiai, kad net priesaiką sulaužė, agituodamas už rajono valdžios kandidatus. Niekur daugiau Lietuvoje tokio skandalo nėra buvę.

Nauja apygardos rinkimų komisijos pirmininke paskirta Jadvyga Samuilevičienė, rajono savivaldybės darbuotoja, taigi priklausomybė aiški. Komisijos sekretorius Petras Slabada – taip pat savivaldybės darbuotojas. Be to, kaip byloja oficiali informacija, į apygardos rinkimų komisiją jis teiktas partijos „Tvarka ir teisingumas“, kuri yra likviduojama ir kurios VRK neregistravo politinės kampanijos dalyviu. Šito keisto fakto kol kas niekas nesugebėjo paaiškinti.

Ir kandidatai, ir aktyvūs piliečiai pastebėjo, kad ir apygardos, ir apylinkių komisijose daugiausia su rajono valdžia susiję nariai, net tuo atveju, kai oficialiai yra nuo kitų partijų. Tai neatrodo demokratiška, bet nieko nepakeisi – tai tik moralės reikalas. Kaip ir to, kad rajono valdžios aparatas išsijuosęs pluša vieno kandidato naudai, eina per kiemus, kartais net šunimis pjudomi (skaitytoja pasidalino savo patirtimi).

Kandidatų sąraše esančios vicemerės darbotvarkė, kuri turi būti viešai skelbiama, rinkimų laikotarpiu dingo iš savivaldybės tinklapio. Kažin kodėl?

Meras išsieksponavo plakatuose su savo kandidatu – savo patarėju. Rizikinga – o jeigu nelaimės? Ar jau taip iš anksto įsitikinę pergale? Juk praeituose rinkimuose, net turėdama tokį solidų kandidatą, viso rajono žmonių pagarbiai vadinamą daktaru, pralaimėjo...

O šią informaciją gyventojams skelbiame daugelio kandidatų prašymu, Gerbiamieji, balsuokite laisvai už savo pasirinktą kandidatą. Jokia valdžia neturi teisės Jums daryti spaudimo – rinkimai laisvi, balsavimas slaptas. Tai reiškia, kad niekas nesužinos, už ką balsavote. Išlikite orūs, nesileiskite įtakojami. Viskas, ką Jūs gaunate – pašalpos, parama maisto produktais, vaikų maitinimas, socialinės paslaugos, kurias teikia savivaldybė, viešieji darbai ir kt. Jums priklauso pagal įstatymą, niekam už tai neprivalote atsidėkoti. Būkite orūs, balsuokite laisvai. Ir būtinai balsuokite – tai ne tik teisė, bet ir pareiga.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis