Mes turime 355 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1750
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34126
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115875
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Seimą rinko mažiau kaip pusė Lietuvos

2020 m. spalio 14 d., trečiadienis, Nr.77 (1992)

Rinkėjų aktyvumas – 47,55 proc.

Sekmadienį įvykę Seimo rinkimai, išankstiniais duomenimis, buvo sėkmingiausi konservatoriams, kuriems atiteko 23 mandatai. Valstiečiai – žalieji liko antri su 16 mandatų. Tik dešimtosiomis dalimis procento skiriasi Darbo partijos ir Socialdemokratų partijos rezultatai: darbiečiams tenka 9, socialdemokratams – 8 mandatai. Nemenkai Lietuvą nustebino neseniai įsikūrusi Laisvės partija, iškovojusi net 8 mandatus ir dar turinti galimybių laimėti kelis mandatus II ture. Prieš rinkimus nieks net neprognozavo, kad Laisvės partija, garsėjanti kaip kanapių legalizavimo iniciatorė ir LGBT teisių gynėja, peržengs 5 proc. barjerą, o ji gavo 9,02 proc. rinkėjų balsų, aplenkdama politikos senbuvius – Lietuvos liberalų sąjūdį, už kurį balsavo 6,79 proc. rinkėjų, kas suteikia 6 mandatus.

5 proc barjero neįveikė Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga. Už ją balsavo 4,82 proc. rinkėjų, o tai reiškia 0 mandatų.

Kitos partijos gavo nereikšmingą balsų skaičių, tarp jų ir „Laisvė ir teisingumas“, nesurinkusi nė 2 proc., kuriuos prieš pat rinkimus prognozavome. Už mūsų rajone liaudiškai vadinamą „Zuoko ir Klipčių partiją“ balsavo 1,99 proc. rinkėjų.

Nepavyko „Laisvei ir teisingumui“ prastumti ir savo kandidato vienmandatėje apygardoje – mero patarėjo Eriko Demidovo, kuris liko trečias. II rinkimų ture dalyvaus Gintautas Kindurys ir Šarūnas Birutis.

Mūsų inf.