Mes turime 584 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12137
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30558
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112307
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Virusas įsisuko į rinkimų komisijas

2020 m. spalio 21 d., trečiadienis, Nr.79 (1994)

Mokyklos ištuštėjo, Covid-19 ligos atvejų nustačius visose rajono gimnazijose.

Kaip komentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus vadovė Jolanta Savickienė, tai nėra netikėta, nes ugdymo įstaigos, jų darbuotojai ir auklėtiniai yra visuomenės dalis, į kurią, net ir dedant maksimalias pastangas, virusas gali patekti. Juolab, kad jau yra įrodyta, jog vaikai ir paaugliai dažnai susirgę jaučia silpnus simptomus ar iš viso jų nejaučia. Svarbiausia dabar – tikslingai valdyti šią infekciją, kad ji neišplistų, todėl ir įvesti rajone atitinkami apribojimai.

Rajono ugdymo įstaigose nuo rugsėjo 15 d. iki spalio 15 d. buvo registruoti 24 koronavirusinės infekcijos (COVID-19 ligos) atvejai.

Švenčionių rajone nuo metų pradžios iki spalio 15 d. iš viso patvirtinta 90 COVID-19 ligos atvejų, ketvirtadienio duomenimis, tebesirgo 51 asmuo.

Virusas įsisuko ir į rinkimų komisijas. Pirmadienį buvo skelbiama, kad mūsų rajone yra apsikrėtę dviejų apylinkių komisijų nariai. Kokiose apylinkėse – neskelbiama. Iš pradžių detaliai skelbti kiekvieno apsikrėtusiojo maršrutai vėliau tapo kone „valstybės paslaptimi“, nors tai talkina virusui – žmonės nežino nei kur, nei ko saugotis.

Sekmadienį Nalšios pietinėje rinkimų apygardoje Nr. 53 buvo atleistas iš apygardos komisijos narių paties prašymu Edvardas Jedinskij, pasiūlytas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos. Priežastis neskelbiama.

Vietoj E.Jedinskio paskirta komisijos nare Olga Brovko, taip pat pasiūlyta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos.

Nalšios pietinės apygardos Nr. 53 komisijoje - tai jau antras pasikeitęs narys. Anksčiau su skandalu buvo atleistas priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Rinkimų įstatymą pažeidęs komisijos pirmininkas Antanas Lašinskas, kuris buvo pasiūlytas rajoną valdančios partijos „Laisvė ir teisingumas“, „sausai“ prapylusios rinkimus.

Mūsų inf.