Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:478
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16679
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92709
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nuo pirmadienio rajone skelbiamas karantinas

2020 m. spalio 24 d., šeštadienis, Nr.80 (1995)

Augant užsikrėtusiųjų COVID-19 infekcija asmenų skaičiui, Švenčionių rajono savivaldybė priskirta prie didelės rizikos savivaldybių, o nuo spalio 26 d. joje skelbiamas karantinas. Jau prieš kelias savaites, didėjant susirgimų ir esančių izoliacijoje asmenų skaičiui, buvo pereita prie nuotolinio mokymosi visose rajono ugdymo įstaigose. Padėtis įtempta ir šalyje, ir rajone. Trečiadienį šalyje buvo nustatytas rekordinis COVID 19 atvejų skaičius – 424. Rajone taip pat atvejų daugėja kasdien, didėja ir saviizoliacijoje esančių asmenų skaičius. Praėjusį savaitgalį rajone fiksuota 19 susirgusių koronavirusu. Kadangi daugiausia susirgimų fiksuota Pabradėje, čia aikštelėje šalia „Intersurgical“ gamyklos įrengtas mobilus punktas, kuriame galima išsitirti dėl COVID-19 ligos. Mobilus punktas dirba darbo dienomis nuo 8.00 iki 12.00 val.

Norėdamas išsitirti, pacientas ar jo atstovas registruojamas tiksliniams ar profilaktiniams tyrimams paskambinus į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808 dėl tepinėlio paėmimo ir pateikiamas registravimosi kodas „Švenčionys“. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priima sprendimą, ar skambinantį pacientą tikslinga ištirti dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos). Įvertinęs paciento pateiktą pirminę informaciją, Karštosios linijos konsultantas surenka šią informaciją: paciento vardą, pavardę, savivaldybę, iš kurios skambina pacientas, asmens kodą, mobiliojo telefono numerį, ar pacientas gali asmenine transporto priemone atvykti pats, ar būti atvežtas kito asmens į mobilų punktą. Po ėminio paėmimo asmeniui reikia grįžti į namus ir laukti tyrimo atsakymo. Koordinatorius perspėja tiriamus pacientus, kad savo tyrimų rezultatus jie galės sužinoti e-sveikata programoje. Koordinatorius, gavęs teigiamus tyrimo rezultatus, nedelsiant juos turi perduoti šeimos gydytojui, informuoti NVSC ir pacientą.

Savaime aišku, kad karantino metu apribojimai griežtės, bet ketvirtadienį dar nebuvo jokios konkrečios informacijos. Šaltinių teigimu, trankiai atšventę Savivaldos dieną, pusė savivaldybės patys sėdi saviizoliacijoje, nes švęsti buvo atvykę jau sergantys pabradiškiai politikos ir meno veikėjai. Rajono gyventojų saugumas ne galvoje, kai patys nesaugiai galimai prisišventė.

Beje, keista, kad virusas labiausiai „smaginasi“ su pramogautojais, ir aplenkia tas vietas, kur per dieną pereina daugiausia žmonių, bet ne iš dyko buvimo, o dėl būtinybės, - maisto prekių parduotuves.

Spalio 26 d. prasideda moksleivių atostogos. Jos nebus pratęstos, kaip anksčiau buvo planuota. Numatoma, kad po savaitės pradinukai ir ikimokyklinukai sugrįš į mokyklas, o vyresnės klasės mokysis nuotoliniu būdu. Tiesa, niekas nerizikuoja prognozuoti, kas bus po savaitės...

Mūsų inf.